Dažkārt labākais līdzeklis, lai sasildītos ziemas mēnešos.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
8 tases vistas buljona
2 tases sasmalcinātu saldo sīpolu
2 nomizotu un rupji sagrieztu burkānu
2 selerijs – rupji sagriezts
6 saspiestas un nomizotas ķiploku daiviņas
3/4 tējkarotes sāls
4 timiāna zariņi
2 svaigas lauru lapas
1 siers un rīvēts siers dekorēšanai.
4 termiski neapstrādāti makaroni
vistas gaļa
pētersīļu lapas
1.pagatavošanas solis:
Lielā katliņā vai mazā cepeškrāsnī uz lēnas uguns uzkarsējiet buljonu, sīpolus, burkānus, seleriju, ķiplokus un sāli; samaziniet karstumu līdz vidēji lēnam un vāriet, līdz dārzeņi kļūst mīksti (apmēram 10 minūtes). Visus produktus no katliņa – dārzeņus un 1 glāzi buljona ielieciet blenderī.
2.pagatavošanas solis:
Blenderim uzlieciet vāciņu un noņemiet centrālo daļu, lai tvaiks varētu izplūst. Virs atveres uzlieciet tīru dvieli. Blenderējiet tik ilgi līdz viss kļūst gluds, apmēram 30 sekundes. Sajaukto maisījumu ielieciet zupā.
3.pagatavošanas solis:
Pievienojiet timiāna zariņus, lauru lapas un sieru. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai vidēji augstā temperatūrā. Pievienojiet makaronus, samaziniet karstumu līdz vidēji lēnam un, laiku pa laikam maisot, vāriet uz lēnas uguns, līdz makaroni kļūst mīksti (18 līdz 20 minūtes), pēdējās 3 gatavošanas minūtēs pievienojot sasmalcinātu vistas gaļu.
Lasi vēl: Lieliskā Indijas virtuve – ēdiens ar izteiktu garšu karijā
4.pagatavošanas solis:
Katliņu noņemiet no karstuma. Izņemiet timiāna zariņus, lauru lapas.
Uzreiz pasniedziet, papildinot ar pētersīļiem un rīvētu sieru.