Neierasta vistas koksriekstu zupa

Šī ceptas vistas gaļas kokosriekstu zupa sākas ar aromātisku buljonu, kas pagatavots no vistas liemeņa, un beidzas ar krēmīgu kokosriekstu pienu.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1 cepta vista

8 tases auksta ūdens

1/2 liels sīpols sagriezts lielos gabalos

2 selerijas sagrieztas lielos gabaliņos

pētersīļu kāti (pēc izvēles)

1 vistas buljona kubiņš vai 2 tējkarotes vistas buljona pasta

1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas

2 ēdamkarotes smalki malta svaiga ingvera

1 sīpols plānās šķēlītēs

1 tējkarote sāls

8 šķēlēs sagrieztas sēnes

1/2 rīvētu burkānu

1/2 tējkarotes svaigi maltu melno piparu

1/2 tējkarotes ķiploku pulvera

1 bundža nesaldināta kokosriekstu piena

1 laima sula

1 1/2 tases vārītu rīsu

1.pagatavošanas solis:

Ievietojiet vistas gaļu lielā buljona katlā un pievienojiet aukstu ūdeni, sīpolus, seleriju un pētersīļu kātiņus. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Samaziniet karstumu līdz vidējam un vāriet 1 stundu. Noteciniet un saglabājiet šķidrumu. Atdaliet atlikušo vistas gaļu no liemeņa un atstājiet to. Atlikušās sastāvdaļas izmetiet sietā. Iejauciet buljonu karstajā buljonā līdz tas izšķīst.

Lasi vēl: Viegli un ātri – 4 sastāvdaļu kartupeļu zupa

2.pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet eļļu lielā katlā uz vidēji augstas uguns. Pievienojiet sīpolu, kā arī ingveru un vāriet līdz tas kļūst smaržīgs, apmēram 1 minūti. Apkaisiet ar 1/2 tējkarotes sāls un samaisiet. Pievienojiet sēnes un gatavojiet līdz tās viegli apbrūnē, apmēram 3 minūtes. Pievienojiet burkānus un sāli, un vāriet 3 minūtes, bieži maisot. Pievienojiet piparus, ķiploku pulveri un 6 glāzes buljona. Izmaisiet, pievienojiet kokosriekstu pienu un vistas gabaliņus, uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Vāriet 10 minūtes. Pievienojiet sīpolus, laima sulu. Pasniedz ar 1/4 glāzes rīsu uz porciju.

 

Leave a Comment