Šī ceptas vistas gaļas kokosriekstu zupa sākas ar aromātisku buljonu, kas pagatavots no vistas liemeņa, un beidzas ar krēmīgu kokosriekstu pienu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 cepta vista
8 tases auksta ūdens
1/2 liels sīpols – sagriezts lielos gabalos
2 selerijas – sagrieztas lielos gabaliņos
pētersīļu kāti (pēc izvēles)
1 vistas buljona kubiņš vai 2 tējkarotes vistas buljona pasta
1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
2 ēdamkarotes smalki malta svaiga ingvera
1 sīpols – plānās šķēlītēs
1 tējkarote sāls
8 šķēlēs sagrieztas sēnes
1/2 rīvētu burkānu
1/2 tējkarotes svaigi maltu melno piparu
1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
1 bundža nesaldināta kokosriekstu piena
1 laima sula
1 1/2 tases vārītu rīsu
1.pagatavošanas solis:
Ievietojiet vistas gaļu lielā buljona katlā un pievienojiet aukstu ūdeni, sīpolus, seleriju un pētersīļu kātiņus. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Samaziniet karstumu līdz vidējam un vāriet 1 stundu. Noteciniet un saglabājiet šķidrumu. Atdaliet atlikušo vistas gaļu no liemeņa un atstājiet to. Atlikušās sastāvdaļas izmetiet sietā. Iejauciet buljonu karstajā buljonā līdz tas izšķīst.
Lasi vēl: Viegli un ātri – 4 sastāvdaļu kartupeļu zupa
2.pagatavošanas solis:
Uzkarsējiet eļļu lielā katlā uz vidēji augstas uguns. Pievienojiet sīpolu, kā arī ingveru un vāriet līdz tas kļūst smaržīgs, apmēram 1 minūti. Apkaisiet ar 1/2 tējkarotes sāls un samaisiet. Pievienojiet sēnes un gatavojiet līdz tās viegli apbrūnē, apmēram 3 minūtes. Pievienojiet burkānus un sāli, un vāriet 3 minūtes, bieži maisot. Pievienojiet piparus, ķiploku pulveri un 6 glāzes buljona. Izmaisiet, pievienojiet kokosriekstu pienu un vistas gabaliņus, uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Vāriet 10 minūtes. Pievienojiet sīpolus, laima sulu. Pasniedz ar 1/4 glāzes rīsu uz porciju.