Šie mājās gatavotie spageti ir bērnības klasikas uzlabota versija, kas papildināta ar garšīgu mērci un itāļu gaumē gatavotām kotletēm.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
gredzenveida makaronu
30 karotes tomātu mērces
1 ēdamkarote garšaugu
2 tējkarotes baltā cukura
1 tējkarote sāls vai pēc garšas
1/2 tējkarotes svaigi maltu melno piparu
16 itāļu gaļai piemērotas kotletes
1/2 glāzes svaigi sasmalcināta parmezāna siera vai pēc vajadzības, dekorēšanai
svaigs baziliks dekorēšanai
Pirmais pagatavošanas solis:
Lielā katlā ūdenī pievienojiet nedaudz sāli. Ielieciet makaronus un uzvāriet. Laiku pa laikam maisot, vāriet, līdz makaroni kļūst mīksti, bet stingri, apmēram 8 minūtes. Atstājiet 1/2 glāzes ūdens makaroniem, noteciniet makaronus un atlieciet malā.
Otrais pagatavošanas solis:
Pievienojiet tomātu mērci, garšaugus, cukuru, sāli un piparus, uz vidēji lēnas uguns uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai.
Trešais pagatavošanas solis:
Tikmēr katru gaļas bumbiņu sagrieziet 4 gabaliņos. Katru gabaliņu sagrieziet mini gaļas bumbiņā. Ielieciet kotletes mērcē, vāriet līdz tās pilnībā uzsilst, apmēram 10 minūtes. Ja mērce šķiet pārāk bieza, atšķaidiet to, pievienojot pa 1 ēdamkarotei ūdens.
Lasi vēl: Sniedz sev ziemas noskaņu – pagatavo gardu piparkūku kafiju
Ceturtais pagatavošanas solis:
Iemaisiet vārītos makaronu riņķus mērcē. Dekorējiet ar bazilika lapiņām.