Mājās pagatavoti makaroni ar lielisku salikumu gatavi vien 20 minūtēs

Šie mājās gatavotie spageti ir bērnības klasikas uzlabota versija, kas papildināta ar garšīgu mērci un itāļu gaumē gatavotām kotletēm.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

gredzenveida makaronu

30 karotes tomātu mērces

1 ēdamkarote garšaugu

2 tējkarotes baltā cukura

1 tējkarote sāls vai pēc garšas

1/2 tējkarotes svaigi maltu melno piparu

16 itāļu gaļai piemērotas kotletes

1/2 glāzes svaigi sasmalcināta parmezāna siera vai pēc vajadzības, dekorēšanai

svaigs baziliks dekorēšanai

Pirmais pagatavošanas solis:

Lielā katlā ūdenī pievienojiet nedaudz sāli. Ielieciet makaronus un uzvāriet. Laiku pa laikam maisot, vāriet, līdz makaroni kļūst mīksti, bet stingri, apmēram 8 minūtes. Atstājiet 1/2 glāzes ūdens makaroniem, noteciniet makaronus un atlieciet malā.

Otrais pagatavošanas solis:

Pievienojiet tomātu mērci, garšaugus, cukuru, sāli un piparus, uz vidēji lēnas uguns uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai.

Trešais pagatavošanas solis:

Tikmēr katru gaļas bumbiņu sagrieziet 4 gabaliņos. Katru gabaliņu sagrieziet mini gaļas bumbiņā. Ielieciet kotletes mērcē, vāriet līdz tās pilnībā uzsilst, apmēram 10 minūtes. Ja mērce šķiet pārāk bieza, atšķaidiet to, pievienojot pa 1 ēdamkarotei ūdens.

Lasi vēl: Sniedz sev ziemas noskaņu – pagatavo gardu piparkūku kafiju

Ceturtais pagatavošanas solis:

Iemaisiet vārītos makaronu riņķus mērcē. Dekorējiet ar bazilika lapiņām.

 

Leave a Comment