Nepērciet veikalā Filadelfijas sieru, bet pagatavojiet šo gardumu mājās

Garšīgais Filadelfijas krēmsiers ir daudzu ēdienu galvenā sastāvdaļa, piemēram, no tā gatavo rullīšus, suši, sviestmaizes un pat saldos konditorejas izstrādājumus.

Šo sieru ēdienos nav iespējams aizstāt, jo tā garšu nevar salīdzināt ar neko citu. Tas ir dārgs un nav pieejams katrā veikalā. Tāpēc mēs iesakām pagatavot Filadelfijas sieru mājās. Turklāt tas ir ļoti viegli izdarāms.

Filadelfijas siers (angļu: Philadelphia cream cheese) ir populārs svaigais krēmsiers, kas tiek izmantots gan dažādu ēdienu pagatavošanai, gan kā piedeva vai uzkoda. Tas ir slavens ar savu krēmīgo tekstūru, viegli sāļo garšu un daudzveidīgām pielietošanas iespējām virtuvē. “Philadelphia” ir zīmols, kas pieder uzņēmumam Kraft Heinz, un tas pirmo reizi tika ražots Amerikas Savienotajās Valstīs 19. gadsimta beigās.

Īpašības

Tekstūra: Gluda, krēmīga un viegli izsmērējama.

Garša: Viegls, nedaudz sāļš un maigi skābens aromāts.

Sastāvs: Parasti sastāv no krējuma, piena, sūkalu olbaltumvielām un dažām piedevām, piemēram, sāls un skābpiena kultūras.

Izmantošana virtuvē

Filadelfijas siers ir universāls un piemērots gan saldiem, gan sāļiem ēdieniem. Dažas populāras izmantošanas iespējas:

Siera kūkas: Filadelfijas siers ir galvenā sastāvdaļa daudzās klasiskās siera kūkās.

Uz maizēm: To bieži izmanto kā uzkodu, uzsmērējot uz grauzdiņiem, bagelēm vai krekeriem.

Mērces un dipi: Lieliski piemērots, lai pagatavotu krēmīgas mērces, piemēram, ar ķiplokiem vai zaļumiem.

Saldie deserti: To izmanto saldajiem krēmiem, smalkmaizītēm un desertiem, kā, piemēram, tiramisu vai krēmam zemesriekstu sviesta kūkās.

Sāļie ēdieni: Lieliski der pie pastas, lazanjas vai krēmīgu zupu biezināšanai.

Filadelfijas siers

 

Sastāvdaļas

1 litrs piena

0,5 l kefīra

1 vistas ola

1 tējk. sāls

citronskābe uz naža gala

Sagatavošana

Katliņā ielej pienu un liek uz plīts uz vidējas uguns. Piens nepārtraukti jāmaisa un jāpievieno sāls.

Kad tas uzvārās, nekavējoties pievieno kefīru un maisa šķidrumu, līdz tas sarecē.

Izmetiet šo maisījumu uz marles, pēc tam uz 15-20 minūtēm pakariet to virs izlietnes, lai sūkalas iztecētos.

Lasi vēl: 3 zvaigžņu zīmēm 2025. gada sākums būs īsta pasaka

Sakuļ jēlu olu ar citronskābi.

Pēc tam sakultajai olai pievieno iegūto biezpienu un vēlreiz kārtīgi sakuļ, līdz iegūta viendabīga gaisīga masa. Tas arī viss!

Sieru pārliek burkā un uzglabā ledusskapī. Bet maz ticams, ka siers tur ilgi paliks, jo tas izrādās ļoti garšīgs. Tagad varat to izmantot savu iecienītāko ēdienu pagatavošanai.

Dalies ar šo garšīgo Filadelfijas siera recepti ar draugiem!

Leave a Comment