Kartupeļi kazahstāņu gaumē, gatavošanai kazanā

Mēs labi zinām, ka uz uguns gatavots ēdiens ir daudz garšīgāks, tāpēc viss, kas gatavots kazanā šķiet tik īpašs

Ja jums ir svaiga gaļa, šis ir ēdiens, kas jums vienkārši jāgatavo. Jums būs vajadzīga svaiga gaļa un daži vienkārši produkti. Pagatavošana aizņems ne vairāk kā stundu, un jūs varēsiet iepriecināt savus tuviniekus ar smaržīgu svaigu gaļu un zeltainiem kartupeļiem.

Šajā receptē gaļu iegūst no diviem kilogramiem, attiecīgi proporcijas var palielināt vai samazināt. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

Sīpolus nomizo un sagriež pus gredzenos. Vienlaikus uz ugunskura uzliek katlu un ielej tajā augu eļļu. Ievieto sīpolus, pirms tam tos nedaudz “saputojot”, lai būtu pēc iespējas vairāk atsevišķu riņķu. Sīpoliem jākļūst nedaudz mīkstiem un jākļūst caurspīdīgākiem. Pēc iespējas biežāk maisiet.


Gaļu liekam pa daļām. Vispirms pagatavos sirdi, jo tās pagatavošana aizņem vairāk laika. To sagriež nelielos gabaliņos, ja ir nelieli tumši plankumi, tos var noskalot ar ūdeni. Liek katlā un, maisot, cep apmēram 5-7 minūtes.


Pēdējā gaļas sastāvdaļa ir aknas, kas arī tiek sagrieztas mazos gabaliņos. Tās ir mīkstas, tāpēc tās ievieto katlā 5 minūtes pirms ēdiena gatavošanas. Arī to sagriež gabaliņos, un labāk ir noņemt plēvi un caurulītes.

Gabaliņus liek katlā un turpina maisīt. Kartupeļus nomazgā un notīra. Nelielus pārgriež, vidējus – uz pusēm, bet lielus – 4 gabaliņos. Tos nav nepieciešams sasmalcināt. Ielieciet kartupeļus un turpiniet maisīt.

Lai tas nesadegtu, katls uz 2-3 minūtēm periodiski jānosedz ar vāku. Tas ļaus no gaļas izdalījušajam mitrumam palikt katlā un padarīs ēdienu sulīgāku. Kartupeļi iegūst raksturīgo zeltaino krāsu, un sīpoli praktiski izšķīst.

Lasi vēl: Kā mājās pagatavot sulīgus belašus

Sastāvdaļas:

svaiga gaļa  un subprodukti (sirds, aknas)
1 kg kartupeļu
700 g sīpolu
40-50 g augu eļļas
sāls un pipari
garšaugi pēc izvēles
Ļoti svarīgs punkts – sāli un piparus pievieno pašās beigās, kad aknas jau ir katlā. Šādā gadījumā kartupeļi nesadalīsies. Pēdējais akcents – pēc ēdiena izkārtošanas uz šķīvja to dekorē ar smalki sasmalcinātiem zaļumiem.

Leave a Comment