Mājās gatavoti vienmēr šķiet labāki – garšīgi beļaši ar sulīgu gaļu un zeltainiem sīpoliem iekšpusē. lūk, vienkāršs veids, kā pagatavot tos mājās
Tie ir tradicionāli tatāru un baškīru virtuves pīrādziņi, kas ir plaši pazīstami arī citās valstīs. Tie parasti tiek gatavoti no mīklas, kas pildīta ar malto gaļu (bieži liellopu vai cūkgaļu) un sīpoliem, un pēc tam apcepti eļļā līdz zeltaini brūnai garoziņai.
Belaši ir ļoti populārs ielu ēdiens, ko bieži pārdod kioskos vai tirgos. Tie ir sātīgi un labi piemēroti kā ātras uzkodas vai maltītes sastāvdaļa. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Labāk izmantot treknāku gaļu, tādejādi sulīgums nāks no iekšpuses un netiks tik daudz uzsūkts no ārpuses. Mīklas un gaļas attiecībai jābūt 50:50.
Pagatavošanas metode:
1.Mīklas pagatavošana. Bļodā ar siltu ūdeni izšķīdina raugu, pievieno sāli un cukuru. Pakāpeniski pievieno miltus, mīca mīklu. Atstāj mīklu pacelties.
2.Sagatavot malto gaļu. Gaļu un sīpolus sasmalcina gaļas mašīnā. Pievieno sāls un piparu maisījumu un dilles. Sagatavojiet vienāda izmēra kotletītes, attiecīgi cik lielus belašus vēlaties.
3.Darba virsmu ietaukot ar eļļu. Sadaliet mīklu 50 g bumbiņās, nedaudz piespiediet bumbiņas un atstājiet nostāvēties. 4.Uz katra mīklas gabaliņa liek 50 g maltas gaļas.
5.Mīklu nedaudz izstiepj un savāc malto gaļu tādā kā maisiņā, pēc tam piespiež. Atstāj atpūsties uz 20 minūtēm. Šis etaps ir ļoti svarīgs, lai mikla būtu gaisīga un mīksta.
Lasi vēl: Neparastais rasols – izmainot tikai vienu sastāvdaļu iegūstam pavisam jaunus salātus un garšu
Sastāvdaļas:
Mīklas pagatavošanai:
milti – 700 g
silts ūdens – 350 ml
raugs – 6 g
sāls – 1 ēd.k.
cukurs – 1 ēd.k.
Pildījumam:
cūkgaļas gaļa – 0,5 kg
liellopu gaļas mīkstums – 0,5 kg
sīpols – 200 g
sāls – ½ ēd.k.
dilles – pēc izvēles
piparu maisījums
Cepšanai:
augu eļļu – 1
Cep lielā daudzumā verdošas eļļas, lai belaši tajā peldētu. Svarīgi ir nepārcept, jo tad tie var kļūt sausi. Gaidam kamēr tie kļūst zeltaini brūni un ņemam ārā, noliekam uz papīra dvieļiem, lai tie uzsūktu liekos taukus.