Zivs pienā jeb kā interesanti un neierasti pagatavot zivi

Zivis pienā ir garšīgs un barojošs ēdiens, kas patiks pat tiem, kuri sevi nevar saukt par īpašiem zivju cienītājiem

Jūras delikatese ir bagāta ar daudziem vitamīniem, tostarp B grupas vitamīniem. Piens papildinās uzturu ar kalciju, kura mūsdienu cilvēkam tik ļoti trūkst. Zivis pienā pagatavo pavisam vienkārši – pagatavot šādu skaistu, noderīgu un izsmalcinātu ēdienu var arī iesācēja saimniece savā virtuvē. Ēdiens tiks gatavots apmēram stundu. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

1.Sagatavojiet nepieciešamās sastāvdaļas. Zivis jānotīra un jāatdala fileja. Ja tā ir vesela, atkausējiet to parastajā veidā. Nomazgā dilles, ja ņem svaigas dilles.
2.Nelielā traukā ielej pienu. Uz lēnas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Fileju sagriež porcijās. Tai jābūt sausai. Gabaliņu garums – apmēram 4-5 cm.

3.Sīpolus sagriež apļos, vidēja diametra sloksnēs, bet ķiplokus sagriež ziedlapiņās. Pienā iemaisa garšvielas, dilles, sāli un piparus. Sajauc, lai visas sastāvdaļas izšķīdinātu. Izslēdz katlu.

4.Liek zivis kārtu kārtām traukā. Virspusē liek sīpolus un ķiplokus. Ielej karsto pienu. Liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī. Optimālā temperatūra ēdiena pagatavošanai būs 180-200 grādi.
To gatavo ne ilgāk kā 30 minūtes – citādi zivs kļūs ļoti mīksta. Pirms pasniegšanas to dekorē ar svaigiem zaļumiem – dillēm, pētersīļiem.

Lasi vēl: Slinkās kotletes, kas spēj stāties pretī jebkuram jūsu iecienītajam gaļas ēdienam

Sastāvdaļas:

svaigas sarkanas zivis – 400 g
vidēji vai trekns dabīgais piens – 100 ml
sīpols – 1 galviņa
ķiploki – 1-2 vidējas daiviņas
dilles – 1 zariņš
zivju garšvielas – ēdamkarote
Sāls – puse tējkarotes

Kā galveno sastāvdaļu ieteicams izmantot upes vai ezera foreli – tai ir maksimāli daudz priekšrocību, un tā lieliski sader ar pienu. Bet var lietot arī mencu, kā arī balto zivi.

Leave a Comment