Šķiņķi turpmāk gatavošu tikai šādā veidā, jo tas iznāk pasakains

Mēs esam pārliecināti, ka jūs novērtēsiet šo šķiņķa recepti. Vienkārši, ātri, gandrīz visi produkti vienmēr ir pa rokai

Un galvenais, ka tas iznāk ļoti garšīgs un skaists. Šķiņķis ilgi uzglabājas, piemērots sviestmaizēm un kā papildinājums pamatēdienam. Noteikti izmēģiniet. Šis šķiņķis jums patiks! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošanas metode:

Uz pannas izspiediet sviestu (var izmantot arī margarīnu) , ievietojiet kubiņos sagrieztus sīpolus un sasmalcinātus ķiplokus. Sautējiet dažas minūtes.


Ielej tomātu mērci. Apmēram piecas minūtes sautē sīpolus uz lēnas uguns. Svarīgi ir tos sautēt, nevis apcept. Pievieno sāli un maltus melnos piparus. Sajauciet un vāra vēl trīs minūtes. Ieber pannā ne pārāk smalki sasmalcinātus pētersīļus.

Pusi tomātu maisījuma izklājiet apaļā formā, kuras izmēri ir aptuveni 12×24 cm (izmēriem nav nozīmes). Ielieciet mīklu kvadrātiņos, kas ir aptuveni plaukstas lielumā. Uz katra no tiem liek sieru, uzliek šķiņķi, pārziež ar skābo krējumu un liek vēl vienu siera gabaliņu.

Mīklu ar pildījumu uzmanīgi satin rullī. Novietojiet to uz tomātu “spilvena”. Apberiet to ar pārējo tomātu “spilvena” daļu. Apkaisa ar rīvētu parmezānu. Aptiniet veidni folijā. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem pēc Celsija, uz 25 minūtēm.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigiem zaļumiem. Sagriež porcijās (nolīdzina malas). Var pasniegt.

Lasi vēl: Sulīgs heks cepeškrāsnī ar dārzeņiem siera un jogurta mērcē

Pagatavošanai jums būs vajadzīgas šādas sastāvdaļas:
Sīpols – 40 g
augu eļļa – 25 ml
ķiploki – trīs daiviņas
tomātu mērce – 100 ml (var aizstāt ar kečupu)
sāls – ½ tējk.
malti melnie pipari – ½ tējkarotes
pētersīļi – 15-29 g
lazanjas mīkla – 150 g
cietais siers un šķiņķis – katrs pa 4 gabaliņiem
skābais krējums – 15 ml
nedaudz parmezāna (vai cietā siera) pārkaisīšanai

Rezultāts ir daudz interesantāks nekā esam pieraduši. Lai labi garšo!

Leave a Comment