Adžika 5 minūtēs – ātrākā un vienkāršākā ļoti veselīgas mērces recepte

Ja esat adžikas un čilli mērces cienītājs, izmantojiet šo ātro recepti. Droši reizini (proporcionāli) sastāvdaļu daudzumu pēc izvēles, šī mērce noteikti nekavēsies tavā ledusskapī

Vienīgās pamata sastāvdaļas, kas mums vajadzīgas, ir tomāti, paprika un ķiploki, bet pats galvenais, lai gatavošana sagādā prieku: 5 minūtes un adžika ir gatava, un to nevajag gatavot. Jūs sakāt, ka tas nav iespējams? Saglabājiet šo recepti un noteikti pamēģiniet pagatavot šo adžiku. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Soli pa solim sagatavošanas instrukcija:

Adžikai ņemam gaļīgākos sarkans tomātus, un pipariem jābūt sarkaniem (lai nemainītos mērces krāsa). Visus dārzeņus nomazgājam un sagriežam, pipariem izņemam stublājus un sēklas, tomātiem – serdes un sagriežam gaļas mašīnā viegli ievietojamos gabaliņos.

Visus dārzeņus izliekam caur gaļas mašīnā, tomātiem pievienojam piparus un ķiplokus un samaisām. Tas kļūst biezāks. Pievienojiet norādīto daudzumu sāli, cukuru (vispirms pievienojiet minimālo daudzumu) un ielejiet etiķi. Etiķi var aizstāt ar aspirīnu: sasmalciniet tableti un pievienojiet to adžikai. Tas darbosies kā konservants, novēršot fermentāciju.


Atstājiet trauku ar adžiku uz 3 stundām, nedaudz pārklājot un laiku pa laikam apmaisot. Pēc stundas var izmēģināt un pielāgot garšu: ja nepieciešams, pievieno vēl sāli vai smalki sakapātus zaļumus – pēc garšas. Pēc trim stundām ielejiet adžiku tīrās (vēlams sterilizētās) burkās vai plastmasas pudelēs un nekavējoties ievietojiet tās ledusskapī.

Lasi vēl: TOP 7 garšīgākie un maigākie korejiešu virtuves ēdieni

Sastāvdaļas:
1 kg sarkano nogatavojušos tomātu
Sarkanie paprika – 300 g
Asie sarkanie pipari – 2-3 gab.
5 ķiploku galviņas
2 ēdamkarotes smalkas (ne jodēta) sāls (bez kaudzes)
Pēc garšas – cukurs (3 līdz 5 ēdamkarotes)
50 ml 9% etiķa
Mūsu mērce ir gatava, un tagad varat to droši pievienot gaļas un dārzeņu ēdieniem, kam tā piešķirs unikālu, pikantu garšu. Adžika ir ne tikai dievišķīgi garšīga, bet arī ļoti veselīga, un tomāti sezonā vairs pāri nepaliks. Tā lieliski piestāvēs gaļas, makaronu ēdieniem, zupām, šašlikam. Ar kādiem ēdieniem tu labprātāk ēd adžiku? Dalieties ar mums ar savu pieredzi!

Leave a Comment