Sulīgs vistas sacepums siltām, ģimeniskām vakariņām

Lieliska ideja sātīgām, garšīgām, bet tajā pat laikā vieglām vakariņām ģimenes lokā, turklāt ilgi nestāvot pie pīts. Tas, manuprāt, ir ļoti svarīgi, lai atnākot pēc garas darba dienas varētu tiešām ātri pagatavot kaut ko garšīgu

Pilnīgi diētisks ēdiens, kas piemērots tiem, kas vēro savu figūru vai vienkārši nevēlas vakarā pārslogot ķermeni. Ēdiens izrādās ļoti viegls un garšīgs. Vistas fileja ir lielisks liesās olbaltumvielas avots, kas palīdz muskuļu augšanai, atjaunošanai un vielmaiņas uzturēšanai. Salīdzinot ar citām gaļām, vistas filejai ir mazāk tauku, īpaši piesātināto tauku.

Tā ir laba izvēle tiem, kas vēlas uzturēt veselīgu svaru vai samazināt kaloriju uzņemšanu. Protams, veselīgums atkarīgs arī no pagatavošanas veida – vislabāk to gatavot uz grila, cepeškrāsnī vai tvaicēt, izvairoties no dziļās eļļas cepšanas un smagām mērcēm. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošanas metode:

500 g filejas sagriež mazos gabaliņos. Pārējo vistas gaļu un visu biezpienu izlaižam caur gaļas mašīnā. Sīpolu sagriež kubiņos un burkānus sarīvē uz smalkās rīves. Uzkarsētā pannā ielej augu eļļu un nedaudz apcep sīpolu. Tad pievieno burkānus un sautē 2 minūtes.

Malto vistu liek dziļā bļodā, pievieno dārzeņus, ieber 2 ēd.k. klijas.  Pēc tam pievieno sāli un piparus pēc garšas, iecilā 1 olu un pievieno filejas gabaliņus.

Lasi vēl: TOP 7 garšīgākie un maigākie korejiešu virtuves ēdieni

Sastāvdaļas:

Vistas fileja – 1 kg
Biezpiens – 300 g
Sīpoli – 2 gab.
Burkāni – 2 gab.
Ola – 1 gab.
Klijas (vai rīvmaize) – 2 ēd.k.
Tomātu mērce – 2 ēd.k.
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Augu eļļa – 2 ēd.k.
Kvadrātveida vai taisnstūrveida cepamo trauku ieziež ar sviestu, ielieciet vistas maisījumu un izklājiet to pa visu virsmu. Cep 50 minūtes 180 ℃. 10 minūtes pirms gatavošanas eļļojiet kastroli ar tomātu mērci vai tomātu pastu. Ļaujiet tai brūvēt apmēram 7 minūtes.

Leave a Comment