Franču sīpolu baltā pupiņu zupa


Lai gan klasiskajā versijā sīpolu karamelizācija parasti notiek ilgi un lēni, šajā receptē izmantoti daži vienkārši paņēmieni, lai saīsinātu pagatavošanas laiku, nezaudējot garšu. Sīpolus gatavo, uzliekot vāku, kas aiztur karstumu, veicinot sīpolu ātrāku pagatavošanu un koncentrējot visas garšas.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Zupai:
2 ēdamkarotes sālīta vai nesālīta sviesta
4 vidēji lieli dzeltenie sīpoli, sagriezti plānās šķēlītēs
1 tējkarote timiāna lapu (no 4 līdz 5 zariņiem)
1 tējkarote cukura
Sāls un pipari
1 ēdamkarote balzamiko etiķa
1 ēdamkarote sojas mērces
4 glāzes dārzeņu buljona
2 iepakojumi balto pupiņu, piemēram, sviesta pupiņas, nosusinātas.

Grauzdiņiem:
2 ēdamkarotes sālīta vai nesālīta sviesta
1 tējkarote pilngraudu sinepju
1 tējkarote timiāna lapu (no 4 līdz 5 zariņiem), plus vēl timiāna lapas dekorēšanai.
Sāls un pipari
½ gab. maizes, piemēram, skābmaizes vai ciabatta, sagriezta 1 cm gabaliņos.
3 gabali smalki sarīvēta siera


1. Pagatavojiet zupu:

Sviestu izkausējiet lielā katlā vai cepeškrāsnī uz vidēji augstas temperatūras. Kad sviests ir izkusis, pievienojiet sīpolus, timiānu, cukuru un 1 tējkaroti sāls un samaisiet. Vāriet, maisot ik pēc 2 minūtēm, līdz sīpoli ir ļoti mīksti un karamelizējušies, apmēram 20 minūtes. Ja sīpoli sāk apdegt, samaziniet karstumu līdz vidējam.

2. Tikmēr pagatavo grauzdiņus:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 350 grādiem un izklāj loksnes pannu ar pergamenta papīru. Lielajā bļodā ielieciet sviestu un 30 līdz 45 sekundes uzkarsējiet mikroviļņu krāsnī (vai izkausējiet uz vidējas uguns mazā katliņā vai pannā).

Lasi vēl: Finanšu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2025. gada 24. līdz 30. martam stāsta, ka pamazām atsāksies virzība pareizajās sliedēs

Sviestam pievieno sinepes un timiānu, pievieno sāli un melnos piparus, visu sajauc kopā. Pievienojiet maizes gabaliņus un ļoti labi samaisiet, līdz pārklājas. Pārvietojiet maizes gabaliņus uz izklātā šķīvja, izklājot tos vienā slānī, un virsū izkaisiet sieru. Cepiet, līdz apceptas, 16 līdz 18 minūtes.


3. Nepieciešamie papildinājumi zupai un zupa gatava:

Atvākojiet sīpolus un pievienojiet balzametiķi un sojas mērci. Spēcīgi samaisiet sīpolus, lai panna atdzistu. Iemaisa dārzeņu buljonu un pupiņas. Aizveriet un uz vidējas uguns vāriet 10 minūtes. Pievienojiet sāli un daudz piparu. Pasniedziet zupu bļodās, pārberiet ar grauzdiņiem un izkaisiet ar timiāna lapiņām.