Ieraudzīju, ka mājās beigusies maize, un nolēmu ātri pagatavot ēdamu bļodiņu

Kad pagājušajā gadā mēs ar vīru bijām atvaļinājumā, mēs izmēģinājām ļoti interesantu ēdienu – maizes cepeti. Mums tas ļoti garšoja. Kad atgriezāmies no atvaļinājuma, nolēmu atkārtot kaut ko līdzīgu mājās.

Patiesībā cepeša podos recepte ir pavisam vienkārša. Un iesaku jums pamēģināt to pagatavot.

Recepte podā ceptam ēdienam

Sastāvdaļas mīklai

2 tases miltu

4 ēdamkarotes skābā krējuma

4 ēdamkarotes majonēzes

100 g margarīna

Sastāvdaļas pildījumam

300 g gaļas

300 g kartupeļu

100 g zaļo pupiņu

sīpols

burkāns

tomāts

3 ēdamkarotes skābā krējuma

garšvielas pēc garšas

cepamā eļļa

Sagatavošana

1.Vispirms sagatavosim mīklu mūsu ēdamajam podam. Izkausējiet margarīnu vai sviestu ūdens peldē, līdz tas kļūst mīksts. Sajauciet ar miltiem.

Pievienojiet skābo krējumu un sāli. Visbeidzot, pievienojiet majonēzi. Protams, labāk ir gatavot mājās gatavotu majonēzi. Samīciet mīklu un ielieciet to ledusskapī uz pusstundu.

2.Tagad ķersimies pie pildījuma. Runājot par gaļu, derēs gan cūkgaļa, gan liellopu gaļa. Varat ņemt pat vistu, ja vēlaties vieglāku cepeti.

Sagrieziet gaļu vidējos gabaliņos un apcepiet augu eļļā līdz kraukšķīgai. Pēc tam pievienojiet sasmalcinātu sīpolu un sarīvētu burkānu.

 

3.Pēc dārzeņu nelielas apcepšanas pannā ielej glāzi ūdens. Pievieno sāli un garšvielas. Vāri uz lēnas uguns vēl 10 minūtes. Pēc tam pievieno sasmalcinātus tomātus un zaļās pupiņas. Vāri vēl nedaudz.

4.Atgriežamies pie mīklas. Sadalām to divās daļās: lielākā un mazākā. Mazāko daļu atstājam vākam. Otro daļu izrullējam ar mīklas rulli un ieliekam ieziestā pannā. Izveidojam augstas malas.

Lasi vēl: Es gatavoju ievārījumu gaļai no parasta sīpola, un man garantēti izdodas pagatavot gaļas šedevru

5.Sagrieziet kartupeļus kubiņos un lieciet tos katla apakšā, ieziežiet ar skābo krējumu un sāli. Pēc tam ielejiet iekšā pannas saturu, iepriekš nokāšot buljonu. Jums jāpievieno tikai divas karotes. Pārklājiet podiņu ar otro mīklas daļu un lieciet cepeškrāsnī uz stundu. Virsmu var ieziest ar olas dzeltenumu. Varat pasniegt kā kūku vai noņemt mīklas vāku un pasniegt ēdamā podiņā. Otrais variants ir iespaidīgāks.

 

Šo ēdienu ir vērts pagatavot vismaz vienu reizi. Protams, būs nedaudz jāpiestrādā, bet tas ir tā vērts. Cepetis sanāk gards un neparasts. Lielisks ēdiens, lai pārsteigtu viesus vai iepriecinātu sevi īpašā dienā.

Starp citu, var viegli eksperimentēt ar pildījuma iespējām: zaļo pupiņu vietā var izmantot sēnes vai ko citu pēc savas gaumes. Ceru, ka sautējuma recepte paliks jūsu pavārgrāmatā.

Vai jūs mēģinātu pagatavot kaut ko šādu?