Mana vecmāmiņa man bērnībā mēdza cept šādas pankūkas, paslēpjot tur visādus dārzeņus

Dārzeņu pankūkas ir īsta Dieva dāvana jebkurām brokastīm. Tās ir viegli pagatavojamas, neapšaubāmi veselīgas un ļoti garšīgas.

Ja vēl parūpēsieties un pagatavosiet tām mērci, jūs iegūsiet patiesi karaliskas brokastis. Dārzeņu sezonā šāds gardums pacels garastāvokli un piesātinās jūs ar vitamīniem!

Dārzeņu pankūkas

Padalīšos ar trim lieliskām dārzeņu pankūku receptēm. Šādas brokastis būs lielisks darba dienas sākums!

 

Kabaču pankūkas

Sākšu ar saviem iecienītākajiem kabačiem. Starp citu, šīs mērces recepte ar citrona miziņu un piparmētru noderēs jebkurām dārzeņu pankūkām vai kā salātu mērce.

Sastāvdaļas mīklai

1 kabacis

1 ola

0,5 tējkarotes sāls

2 ēdamkarotes miltu

2 ēdamkarotes augu eļļas

garšvielas, pipari pēc garšas

Sastāvdaļas mērcei

skābais krējums vai jogurts

citrona miziņa

1,5 tējkarotes citronu sulas

1-2 piparmētru lapas

Sagatavošana

1.Pusi nomizotu kabaču sarīvē uz rupjās rīves, otru pusi sarīvē uz smalkās rīves. Pēc garšas pievienojiet kabačiem miltus, olu, sāli un garšvielas. Es parasti pievienoju melnos piparus un kaltētu baziliku. Samaisiet līdz gludai vienmērīgai masai.

2.Apcep pankūkas pannā ar augu eļļu no abām pusēm, līdz tās ir gatavas. Mērcei sajauciet skābo krējumu vai parasto balto jogurtu ar citrona sulu, citrona miziņu un sasmalcinātām piparmētru lapām. Šīs pankūkas lieliski sader ar šo mērci, un, ja pievienosiet sarkano zivi un dārzeņus, tās būs sapņu brokastis. Lai labi garšo!

Kāpostu pankūkas

Tie ir tik maigi! Neesiet slinki, pamēģiniet tos pagatavot. Jūsu ģimene to noteikti novērtēs!

Sastāvdaļas

1 kāpostgalva (0,5–0,6 kg)

1 ola

14 tējkarotes skābā krējuma

14 tējkarotes miltu

1 burkāns

ķekars zaļo sīpolu

4 koriandra kāti

3 pētersīļu zariņi

sāls, pipari pēc garšas

augu eļļa cepšanai

Sagatavošana

1.Kāpostus nomazgājiet, nedaudz nosusiniet un smalki sagrieziet. Nomazgājiet, nomizojiet un sarīvējiet burkānus uz smalkas rīves. Kāpostus un burkānus ievietojiet pannā, pievienojiet nedaudz ūdens un vāriet uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes uz vidējas uguns.

2.Nolejiet ūdeni no sagatavotā dārzeņu maisījuma, nedaudz atdzesējiet un pēc tam pievienojiet smalki sagrieztus garšaugus (koriandru, zaļos sīpolus un pētersīļus).

3.Pievienojiet olu, miltus un skābo krējumu. Neaizmirstiet arī par sāli un garšvielām. Sajauciet līdz gludai vienmērīgai masai. Apcep augu eļļā no abām pusēm līdz zeltaini brūnai. Garšīgi, nenožēlosi!

Burkānu pankūkas

Vai esi kādreiz cepis burkānu pankūkas? Ja nē, tad ir pienācis laiks tās pagatavot, tās ir neticami gardas!

Sastāvdaļas

600 g burkānu

3 olas

100 g miltu

sāls pēc garšas

augu eļļa cepšanai

kanēlis pēc izvēles

Sagatavošana

1.Nomazgājiet, nomizojiet un sarīvējiet burkānus uz rupjas rīves. Pievienojiet olas, miltus un sāli. Ja vēlaties, varat pievienot arī nedaudz kanēļa garšai. Visu kārtīgi samaisiet. Var izmantot gan parastos kviešu miltus, gan auzu miltus.

Lasi vēl: Šokolādes kūka “Nomāktība”, kas bija neticami populāra ASV 20. gadsimta 30. gados

2.Pannā, kas uzkarsēta ar augu eļļu, apcep pankūkas no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai. Ar karoti liek burkānu pankūkas uz karstās pannas. Apcep no katras puses līdz zeltaini brūnai krāsai. Labāk to darīt zem vāka.

3.Ievērojiet, ka mīklu uz pannas labāk likt ar ēdamkaroti. Labāk cept zem vāka. Pasniedziet burkānu pankūkas ar jogurta mērci ar valriekstiem. Labu apetīti!

Pārvērtiet savas brokastis par īstu rituālu, kas veltīts labai veselībai un lieliskam garastāvoklim. Viss, kas jums nepieciešams, ir spēcīga vēlme un pareizi izvēlēts produktu komplekts. Centieties no rīta ieturēt lieliskas brokastis, un visa diena paies kā pulkstenis!

Vai jums garšo dārzeņu pankūkas? Starp citu, tās var būt drošas arī jūsu figūrai, ja kviešu miltus aizstājat ar kukurūzas miltiem!