Pikanti gurķi ar garšaugiem un ķiplokiem būs lieliska vasaras vakariņu sastāvdaļa. Šādu vieglu uzkodu var pasniegt ar jebkuru gaļu. Piemēram, ar cūkgaļas šašliku.
Vai ar gardiem grilētiem vistas spārniņiem. Gurķi ar garšaugiem un parastie kartupeļi labi papildinās. Tātad, kas jums nepieciešams šādam universālam našķim?
Gurķi ar garšaugiem un ķiplokiem
Pirmkārt, jāizvēlas pareizie gurķi. Vēlams, lai tās būtu šī dārzeņa salātu šķirnes. No saviem radiniekiem tās atšķiras ar gludu čaumalu. Savukārt konservēšanai paredzētajiem gurķiem būs daudz pumpu un ērkšķu. Tiklīdz iegādājaties gurķus, tie nekavējoties jāgatavo. Neatlieciet brīdi, uzglabājot dārzeņus ledusskapī. No tā tie noteikti nekļūs garšīgāki.
Sastāvdaļas
1 kg gurķu
1 ēdamkarote sāls
50 g cukura
50 ml augu eļļas
50 ml etiķa (9%)
50 g zaļumu
5 ķiploka daiviņas
Ātra marināde
Sagatavošana
1.Sagatavojiet dziļu bļodu nākotnes marinādei. Tas padarīs gurķus nedaudz asus un neticami garšīgus. Šādā bļodā sajauciet zaļumus, cukuru, sāli, etiķi un augu eļļu.
2.Pēc garšas pievienojiet ķiploku. Ja jums garšo ļoti pikanti gurķi, ņemiet visas 5 ķiploka daiviņas. Pretējā gadījumā izmantojiet tikai 2 vai 3 ķiploka daiviņas. Ķiploku ieteicams saspiest ar ķiploku spiedi un rūpīgi samaisīt maisījumu. Bļodiņu ar marinādi atstājiet ledusskapī. Ļaujiet tai kādu brīdi nostāvēties.
3.Gurķus sagriež, kā vien vēlas. Var sagriezt apļos vai garās loksnēs, it kā gatavotos ietīt tajos suši. Taču ir viens obligāts noteikums. Gurķu šķēlītēm jābūt pietiekami plānām, lai viss kārtīgi marinētos .
4.Iesakām gurķu marinādi ieliet plastmasas traukā. Ievietojiet tur sagrieztos gurķus, bet nesteidzieties. Uzmanīgi pārvietojiet gurķu porcijas traukā, viegli apmaisot iepriekšējās daļas. Tas ir nepieciešams, lai visi gabaliņi būtu iegremdēti marinādē un rūpīgi tajā iemērkti.
Pikanti gurķi ar garšaugiem un ķiplokiem
Daudz labāk būs, ja gurķiem būs laiks iemērkties marinādē. Tādā veidā tie būs daudz garšīgāki. Atstājiet gurķus ar garšaugiem un ķiplokiem ledusskapī vismaz uz 2 stundām. Ar to pietiks, lai dārzeņi labi marinētos. Turklāt nebūs lieki marinētus gurķus pievienot arī dažiem salātiem.
Lasi vēl: Eņģeļu stundas 2025. gada jūlijam pastāstīs, kad lūgt palīdzību darbos
Starp citu, recepti var pielāgot savām vēlmēm . Piemēram, tiem, kam garšo ass ēdiens, var pievienot čili piparu. Vienkārši sagriež to mazos gabaliņos un pievieno marinādei. Var arī mainīt zaļumus. Dilles vietā var izmantot pētersīļus vai nedaudz koriandra. Īsāk sakot, dari to, kā tev patīk. Mēs garantējam, ka šī vienkāršā pikanto gurķu recepte kļūs par regulāru sastāvdaļu jūsu vasaras pusdienās un vakariņās.