Korejiešu salāti vienmēr ir noderīgi, taču ir 5 pamatreceptes, uz kurām es paļaujos

Nesen mani ievilka korejiešu kultūras pasaule. Viss sākās ar manu aizraušanos ar korejiešu mūziku, un tad mani ieinteresēja korejiešu seriāli. Ja esat kādreiz skatījušies seriālu, noteikti esat pamanījuši, cik skaisti tur tiek rādīts mājās gatavots ēdiens.

Protams, es gribēju gatavot. Tā es iemācījos gatavot svaigus korejiešu salātus.

 

Pastāstīšu, kā pagatavot neparastus korejiešu salātus. Neliela eksperimentēšana nenāks par ļaunu!

Korejiešu stila bietes

Sastāvdaļas

1 biete

2 gurķi

1 paprika

4 ķiploka daiviņas

žāvēti čili pipari

melnie pipari

50 ml augu eļļas

1 ēdamkarote balzamiko etiķa

2 tējkarotes sezama sēklu

sāls un cukurs pēc garšas

Sagatavošana

Pagatavošanā nav nekādu īpašu gudrību. Nomazgājiet dārzeņus, nosusiniet un sagrieziet plānās strēmelītēs. Vēlams, lai visi gabaliņi būtu vienāda lieluma. Sajauciet dārzeņus, pievienojiet piparus, etiķi, cukuru un sāli.

Izspiediet ķiplokus. Uzkarsējiet eļļu tīrā pannā. Pārlejiet karsto eļļu pār salātiem. Labi samaisiet. Apkaisiet ar sezama sēklām. Pikanta garša garantēta!

Tomātu un sēņu salāti

Sastāvdaļas

200 g šampinjonu

2 tomāti

ķekars pētersīļu

50 ml sojas mērces

1 tējkarote balzamiko etiķa

1 ķiploka daiviņa

0,5 tējkarotes koriandra sēklu

0,5 tējkarotes melno piparu

1 ēdamkarote augu eļļas

0,5 tējkarotes cukura

sezama pēc garšas

Sagatavošana

1.Nomazgājiet sēnes, nosusiniet tās un sagrieziet plānās šķēlītēs. Sasmalciniet pētersīļus un pievienojiet sēnēm.

2.Sajauc visas mērces sastāvdaļas (izņemot tomātus). Sēnes un pētersīļus pagaršo ar mērci. Samaisa un atstāj uz 15 minūtēm.

3.Tomātus sagriež plānās šķēlītēs, pievieno sēnēm. Samaisa un atstāj vēl uz 15 minūtēm. Apkaisa ar sezama sēklām un pasniedz.

“Korejiešu motīvi”

Sastāvdaļas

1,5 kg daikona redīsu

3 ķiploka daiviņas

1 tējkarote žāvēta ingvera

1 tējkarote paprikas

koriandrs

malti čili pipari

1 sīpols

sāls un eļļa pēc garšas

Sagatavošana

Redīsus nomazgā un notīra. Sarīvē uz korejiešu burkānu rīves. Pievieno sāli, atceries un atstāj uz 30 minūtēm. Tad labi izspiež, izlej sulu. Pārlej dziļā bļodā, pievieno smalki sagrieztu ķiploku. Tikmēr sausā pannā apcep sausās garšvielas (papriku, čili, koriandru, ingveru). Tas aizņem burtiski 30 sekundes.

Tad pievienojiet tos redīsiem un samaisiet. Uzkarsējiet eļļu pannā, kur cepāt garšvielas, un apcepiet tajā sīpolu, līdz tam ir patīkams aromāts. Salātos sīpols nav nepieciešams, to var izmantot citiem ēdieniem. Pārlejiet salātus ar sīpolu garšas eļļu un labi samaisiet. Tad pārklājiet un ievietojiet ledusskapī, lai ievilktos. Var pasniegt ar svaigiem garšaugiem.

Korejiešu stila baklažāni

Sastāvdaļas

4 baklažāni

2 saldie pipari

1 burkāns

1 sīpols

4 ķiploka daiviņas

sarkanie un melnie pipari

dilles un pētersīļi

2 tējkarotes koriandra

2 ēdamkarotes vīna etiķa

1 tējkarote medus

sojas mērce

cepamā eļļa

Sagatavošana

1.Baklažānus sagrieziet garās, plānās strēmelītēs ar mizu. Apkaisiet tos ar sāli un ielieciet ledusskapī uz nakti. Pēc tam noskalojiet un apcepiet augu eļļā.

2.Sasmalciniet ķiplokus ar zaļumiem. Sajauciet medu ar etiķi. Sagrieziet papriku, burkānu un sīpolu strēmelītēs un pievienojiet baklažāniem. Pievienojiet visas garšvielas, pārlejiet medu ar etiķi un sojas mērci. Ielieciet ledusskapī vismaz uz dienu. Jo ilgāk tie marinēsies, jo garšīgāki būs. Pamēģiniet, nenožēlosiet!

Lasi vēl: Eņģeļu stundas 2025. gada jūlijam pastāstīs, kad lūgt palīdzību darbos

Vistas salāti

Sastāvdaļas

500 g vārītas vistas filejas

300 g konservētas kukurūzas

100 g korejiešu burkānu

1 paprika

5 ķiploka daiviņas

sāls un pipari pēc garšas

majonēze

Sagatavošana

Šos salātus diez vai var saukt par tradicionālu korejiešu ēdienu. Drīzāk tie ir vienkārši iedvesmoti no korejiešu virtuves. Lai tos pagatavotu, sagrieziet gaļu kubiņos un papriku plānās strēmelītēs. Visas sastāvdaļas sajauciet vienā traukā, izspiediet ķiploku vai sarīvējiet to uz smalkas rīves. Salātus pārlejiet ar majonēzi un pasniedziet!

Lūk, daži svaigi korejiešu salāti, kurus iesakām pagatavot. Galvenais nav tik daudz sastāvdaļās, cik garšvielu un mērču kombinācijā. Ar tiem jūs pat varat pagatavot ķirbi korejiešu stilā! Jūs varat bezgalīgi baudīt pikanto garšu.

Starp citu, ja kādu iemeslu dēļ jūs interesē Korejas kultūra, iesakām noskatīties seriālus. Tie palīdzēs jums iejusties Korejas dzīvē un labi pavadīt laiku. Vienlaikus jūs redzēsiet, kā viņu ēdieni izskatās seriālos. Izbaudiet savu ceļojumu Korejas kultūras pasaulē!