Tuncis ar pastu cepeškrāsnī garšos daudz labāk, ja receptē pievieno divas papildu sastāvdaļas

Eksperts ieteica klasiskajai tūnas makaronu sacepumam pievienot divas vienkāršas sastāvdaļas, lai padarītu to vēl garšīgāku.

Rudenī siltas, mierinošas maltītes ir īsts glābiņš. Un makaronu ēdieni ir tie, kas var sasildīt pat visaukstāko dienu. Lai parastajam tūnas makaronu sacepumam piešķirtu jaunu garšas līmeni, šefpavārs atklāja savus slepenos papildinājumus, kas palīdz paaugstināt šī vienkāršā ēdiena garšu.

Lasi vēl: Ķiplokus uzglabājam eļļa, bet olas sasaldējam – ikdienas mājsaimniecības noslēpumi

Savā jaunākajā video viņš dalījās ar nostalģiskajām sajūtām, ko viņam raisa sātīgs makaronu sacepums. Izmantojot daudz makaronu, konservētu tūnu un gatavas mērces burciņas, viņš stāstīja, ka vēlas šo ēdienu “atdzīvināt”, padarot to vēl labāku.

Viņš teica: “Šī pavisam noteikti nav nekāda izsmalcināta maltīte. Tā ir ātra, vienkārša un lieliski piemērota ģimenes vakariņām vai ēdiena pagatavošanai vairākām dienām. Es vienkārši vēlējos pagatavot bērnības makaronu sacepumu — tikai ar nelielu uzlabojumu.” Viņš atklāja divas slepenas sastāvdaļas, kas padara šo vienkāršo ēdienu īpašu — zaļie lociņi un saulē kaltēti tomāti.

Viņš paskaidroja: “Lociņi piešķir ēdienam patīkamu aromātu, bet saulē kaltētie tomāti ienes nelielu saldumu un tekstūru.” “Kad biju bērns, man negaršoja asumi, tāpēc mamma vienmēr atstāja sacepuma daļu bez čili pārslām. Tagad man tās vairs netraucē!” Viņš piebilda: “Tā smarža, kad sacepums gatavojas, uzreiz liek justies kā 12 gadus vecam — gatavam nogaršot lielu porciju.”

Tūnas makaronu sacepums

Sastāvdaļas:

Olīveļļa

5 lociņi, plāni sagriezti

4 ķiploka daiviņas, sarīvētas

1 tējk. čili pārslu (pēc vēlmes)

100 g saulē kaltētu tomātu (notecinātu un sagrieztu)

400 g fusilli makaronu

800 g konservētu tomātu

3 tūnas konservi

200 g kukurūzas

250 g maskarpones siera

15 g bazilika lapu

200–250 g mocarellas (notecinātas)

Pagatavošana:

Uzkarsē lielu pannu ar nelielu olīveļļas daudzumu vidējā siltumā.

Pievieno lociņus, ķiplokus un čili pārslas, apcep dažas minūtes.

Tad pievieno saulē kaltētos tomātus, konservētos tomātus un maskarponi. Maisi un vāri 5 minūtes.

Pievieno tūnu un kukurūzu, samaisi un pārlej lielā cepamtraukā.

Pievieno neapstrādātus makaronus un 300 ml ūdens, samaisi.

Iemaisi baziliku un virsū liec saplēstu mocarellu.

Pārklāj ar foliju un cep 30 minūtes 200°C temperatūrā.

Noņem foliju un cep vēl 15 minūtes, līdz siers kļūst zeltaini brūns un burbuļains.