Elektroinženieris – Ēnu dienā populārākā AS “Sadales tīkls” profesija

Lai izzinātu elektroenerģijas piegādes procesu Latvijā un nākotnē izvēlētos studijas enerģētikas nozares profesijās, šodien, 13.februārī, Junior Achievement – Latvia rīkotajā Vislatvijas Ēnu dienā vairāk nekā 80 skolēnu visā Latvijā iepazīst AS “Sadales tīkls” darbu. Skolēni izvēlējušies sekot tādiem amatiem kā elektrotehniķis, meistars, tīklu nodaļas un dispečervadības centra vadītājs u.c., tomēr populārākā AS “Sadales tīkls” profesija ir elektroinženieris, kuru ēno 49 skolēni.

AS “Sadales tīkls” Junior Achievement – Latvia organizētajā Ēnu dienā piedalās jau piekto gadu un ik gadu uzņēmumu šajā dienā apmeklē vairāki desmiti skolēnu, kurus interesē enerģētikas nozare. Šodien, 13. februārī, Ēnu dienā 87 skolēni izvēlējušies iepazīt elektromontiera, elektroinženiera, meistara, elektrotehniķa, kabeļu trašu uzrauga, klientu apkalpošanas speciālista, tīklu nodaļas vadītāja, dispečervadības centra vadītāja, klientu servisa kvalitātes vadītāja u.c. uzņēmuma darbībai nepieciešamo amatu pienākumus, lai pārliecinātos, cik nozīmīgs un atbildīgs darbs ikdienā tiek veikts, lai nodrošinātu elektroapgādi vairāk nekā 1 miljonam klientu objektu.

Skolēnu vidū populārāka profesija ir elektroinženieris, kuru izvēlējušies iepazīt 49 skolēni. Elektroinženieris AS “Sadales tīkls” darbam ļoti nozīmīga profesija, jo ikdienā tas ir darbs ar projektiem vidējā un zemsprieguma elektrotīklā, darba pienākumos ir dokumentu un plānu izstrāde, komunikācija ar klientiem, gan objektu apskate dabā.

Skolēni par AS “Sadales tīkls” darbu interesējas visā Latvijā un šogad ēnotāji seko uzņēmuma darbiniekiem Rīgā, Ķekavā, Jelgavā, Valmierā, Vecpiebalgā, Ventspilī, Liepājā, Priekulē, Tukumā, Madonā, Aiviekstē, Jēkabpilī, Kārsavā, Rēzeknē, Alūksnē un citviet.

AS “Sadales tīkls” Personāla vadības un administratīvā direktore Inga Bukovska: “AS “Sadales tīkls” ēnu dienā aktīvi piedalās jau piekto gadu un šajā dienā mēs gaidām jebkuru interesentu, kurš vēlas iepazīt enerģētikas nozari un uzņēmuma darbu. Ēnu dienai pārsvarā piesakās skolēni no 7. līdz 12. klasei, kuri nākotnē vēlas studēt eksaktās zinātnes, vai jau esošie studenti. Mēs ar prieku izstāstām un izrādām visu amatu pienākumus, jo vēlamies viņiem parādīt, ka darbs, kas ir saistīts ar enerģētiku ir dinamisks un uz jaunākajām tehnoloģijām balstīts. Darbs AS “Sadales tīkls” būs interesants jebkurā specialitātē – gan elektromontiera, gan meistara, gan elektroinženiera amatā. Mēs vēlamies, lai Ēnu dienā jaunieši saprot, ka studēt un mācīties eksaktās zinātnes ir aizraujoši un vērtīgi un jaunos studentus mēs labprāt gaidām pie mums praksē. Praksē pierādot savas kompetences uz zināšanas, jaunietim ir liela iespēja turpināt strādāt mūsu uzņēmumā. Mums ir darbinieki, kuri savas darba gaitas ir sākuši kā praktikanti un, izglītojoties un pilnveidojot savas kompetences, tagad jau vada uzņēmuma struktūrvienības. Ikvienam jaunietim ir visplašākās karjeras iespējas, viss ir atkarīgs no paša intereses, darba un vēlmes attīstīties.”

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem apzināt savas intereses, izvēlēties profesiju, darba perspektīvas un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

AS “Sadales tīkls” ir elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā, kas nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā vienam miljonam klientu objektu visā Latvijas teritorijā un elektroenerģijas sadales tīklu kopgarums sasniedz 94 000 kilometru.

Leave a Comment