Kuram gan negaršo vecie, labie vecmāmiņas ābolu plācenīši, kurus ēdot, var norīt mēli? Šeit mēs piedāvājam recepti!
Iesmaržini arī savu māju ar burvīgo ābolu plācenīšu aromātu.
Sastāvdaļas:
3 – 4 lieli āboli, 3 ēdamkarotes cukura, vaniļas cukurs, soda uz naža gala, 2 olas, milti, šķipsniņa sāls, eļļa cepšanai.
Pagatavošana:
Ābolus nomazgā un nomizo, sarīvē uz rupjas rīves vai sablenderē.
Ābolu masai pievieno cukuru un olas. Visu samaisa. Pievieno vaniļas cukuru.
Mīklai pievieno sodu un miltus. Miltus ber pamazām, visu samaisot, lai mīkla veidotos kā biezs krējums.
Uzsilda pannu, bet ne pārlieku karstu, jo plācenīšiem nevajag piedegt, bet vajag labi izcepties.
Plācenīšus cep augu eļļā zeltainus no abām pusēm.
Pasniedz karstus ar medu.
Labu apetīti!
Avots: