Ādas intereses: kā izvēlēties mazgāšanās švammi

Kāda švamme ir labāka-dabiskā vai sintētiskā?

Daudziem šis jautājums liksies muļķīgs: protams, ir vērts dot priekšroku tikai dabiskajiem materiāliem. Bez tam švammes un sūkļi neizslēdzami saskaras ar mūsu ādu, tātad tiem jābūt maksimāli drošiem. Ko lai saka: dabiskās izejvielas tikai vislabākajā veidā ietekmē veselību, dāvājot mums  labu pašsajūtu un noskaņojumu.

Kāpēc tad vajadzīga “sintētika”, jo šādas švammes nemaksā lēti? Iespējams, jūs brīnīsieties: mākslīgie materiāli no higiēnas viedokļa ir vairāk pieņemami, nekā dabiskās izejvielas. Lieta tāda, ka baktērijas un mikrobi necieš sintētiskos sūkļus, toties tiem labāk iet pie sirds švammes no dabiskajiem materiāliem. Tādēļ, ja esat piekritēja visam dabiskajam, esiet gatava pievērst rūpes pēc katras izmantošanas. Sintētisko sūkļu labā var teikt arī sekojošo: viņi ir ilgmūžīgāki par saviem dabiskajiem brāļiem, ekonomiskāki tādē,ļ ka labāk putojas. Kopumā, izvēloties sūkli vai švammi ir vērts atteikties no saviem favorītiem.  Bet lai būtu vieglāk orientēties šo ķermeņa kopšanas līdzekļu daudzveidībā, iepazīstieties tuvāk ar sūkļu ģimenes pārstāvjiem.

Sintētisko švamju veidi

Paralona

Ļoti maiga un delikāta attiecībā pret ādu, bet tajā slēpjas pamata trūkums: tā nav spējīga dziļi attīrīt ādas šūnas. Kopā ar to lieliski putojas, atšķiras ar nedārgu cenu un izvēles daudzveidību. Pēc izmantošanas labāk izžāvēt tā kā tā  var saskābt tādēļ, ka slikti žūst.

polietilēna

Pretēji savai  priekšgājējai, kas aprakstīta augstāk, atšķiras ar rupju raksturu un nepavisam neder maigai ādai. Toties bieži ražota ar rokturīšiem, tādēļ var tikt klāt pat visgrūtāk pieejamajām vietām, piemēram mugurai. No priekšrocībām var atzīmēt to kompaktumu un supercena izveidošanās spēju.

Švamme – rozīte

Kā likums, izgatavo no polietilēna un atšķiras ar zieda formu un nelielajiem izmēriem. Tieši miniatūrisms arī padara šo švamju veidu par neaizvietojamu palīgu ceļojumos. Lai gan ikdienas izmantošanā viņas nav pārāk ērtas sava izmēra dēļ, kaut gan ātri žūst un maigi attīra ādu.

Japāņu švammes (dvieļi)

Audums no neilona ar dažādas pakāpes pinumu. Ievērības cienīgs ir tas, ka tām var izveidot jebkuru formu lokanības dēļ un aizsniegties līdz jebkurām ķermeņa daļām. Atšķiras pēc cietības un pēc veselīgajām sastāvdaļām. Pēdējo piemēri: dziedinošu zāļu ekstrakti, antioksidanti, minerālie kompleksi u.t.t.

Leave a Comment