Aizdomās par uzbrukumu ar nazi garāmgājējam Pārdaugavā aizturēts 17 gadus vecs pusaudzis

Šā gada 19.novembra naktī, neilgi pēc pulksten 1.00, Rīgas pašvaldības policisti, patrulējot pa Kurzemes prospektu, pretējās braukšanas joslas malā pamanīja uz zemes guļošu vīrieti un netālu no viņa trīs vīriešus, kuri tajā brīdī cīkstējās. Kārtības sargi nekavējoties piebrauca pie trijotnes un cīkstiņu izšķīra. Tajā brīdī divi no jaunajiem vīriešiem uzreiz sāka skaidrot, ka viņi mēģinājuši aizturēt uzbrucēju – trešo jaunieti. Abi vīrieši uzreiz pastāstīja, ka iepriekš devušies mājās kājām pēc simtgades svinībām, kad ielas malā pamanījuši guļošu vīrieti gados. Brīdī, kad viņi kungam piegājuši klāt, lai noskaidrotu, vai viss ir kārtībā, pie viņiem pieskrējis netālu esošs pusaudzis, kurš pēkšņi uzbrucis, kliedzot nesakarīgas frāzes par nāvi un Dievu. Abi vīrieši puisi mēģinājuši sagūstīt, taču tajā brīdī ieradusies Pol***jas ekipāža.

Agresīvo pusaudzi policisti aizturēja un ievietoja Pol***jas automašīnas aizturēto nodalījumā, kā arī uzreiz devās pie zemē guļošā vīrieša un sniedza viņam medicīnisko palīdzību. Vīrietim bija neskaitāmas durtas un grieztas brūces vēderā, tādēļ bija svarīgi apturēt asiņošanu, lai cietušais nenomirtu no As**s zuduma.

Nedaudz vēlāk darbu ar 56 gadus veco cietušo pārņēma Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki, tāpat notikuma vietā ieradās Valsts Pol***jas darbinieki, kuri netālu atrada zemē nomestu asiņainu nazi, kas visdrīzāk bija izmantots uzbrukumā. Turpinot sarunu ar abiem aculieciniekiem, kuri uzbrucēju mēģināja aizturēt, noskaidrojās, ka viens no viņiem ir stažieris Rīgas pašvaldības policijā – 20 gadus vecais vīrietis pastāstīja, ka apmācības jau gandrīz pabeidzis un cerot drīzumā nokārtot ieskaites, lai kļūtu par pilntiesīgu policistu.

Darbu ar 17 gadus veco aizturēto pārņēma Valsts Pol***jas darbinieki. Arī Valsts Pol***jas klātbūtnē iespējamais pārkāpējs nespēja neko sakarīgu paskaidrot – vien atkārtoja nesakarīgas frāzes par nāvi un Dievu.

Par notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālprocess un ekspertīzēs tiks skaidrots, vai aizturētais jaunietis ir bijis narkotisko vielu ietekmē, vai arī viņa rīcība skaidrojama ar kādu psihiska rakstura kaiti.

Leave a Comment