Aizsargreakcija: kā paaugstināt ādas imunitāti

Kā imunitāte kopumā, ādas aizsargsistēma novājinās iekšējo un ārējo faktoru ietekmē, kas noved pie sausuma, bāluma, grumbām, apsārtuma,  kairinājuma, mikroiekaisumiem un akni.  Par ādas imunitāti atbild Langergansa šūnas, ko atklājušas vācu zinātnieki vēl 1868 gadā. Tās aizņem vien 2-5% no visām epidermas šūnām.  1993. gadā zinātnieki atklāja saikni starp Langergansa šūnām un ādas novecošanos.  Bet 2013. gadā tikai pierādīts, ka ar vecumu šo šūnu aktivitāte samazinās  UV staru iedarbības, ķīmisku vielu un citu ārējo kairinātāju dēļ. Kā paaugstināt imunitāti sejas ādai un palīdzēt Largengansa šūnām?

Agresīvie faktori

Vispirms vajag samazināt negatīvo iekšējo un ārējo faktoru iedarbību. Tiksim skaidrībā, kas slēpjas aiz šiem vārdu salikumiem.

  1. Apkārtējā vide. Megapoļu gaiss ir pārpildīts ar toksiskām vielām. Šīs mikroskopiskās daļiņas viegli nokļūst ādas dziļākajos slāņos un sagrauj tos šūnu līmenī.
  2. UV stari. Sen pieminēts, ka zem saules staru iedarbības organisma imunitāte paaugstinās. Lai gan neaizmirstiet, ka saules vannu lietošanas laikam nevajadzētu pārsniegt divas stundas dienā. Pie tam vajadzētu aizsargāt ādu ar speciāliem SPF līdzekļiem. Jo UV stari ir kaitīgi ādas jaunumam: tie bojā tās DNS struktūru, sagrauj olbaltumvielu molekulas uz ādas un secīgi, samazina ādas imunitāti.
  3. Kaitīgie ieradumi

Šeit attiecināmas ne tikai tādas acīmredzamas lietas kā smēķēšana un alkohols, bet arī nesabalansēta diēta. Taukainas, smagas , kaitīgas pārtikas pārmērība un pārējais fast- food noved pie organisma piesārņošanās un kopējās imunitātes samazināšanās un tātad arī ādas aizsargfunkcijas, kas visbiežāk nekavējoties parādās mikroiekaisumu un izsitumu veidā uz sejas, muguras  un dekoltē zonas.  Bez tam cukurs izraisa epidermā neatgriezenisku glikācijas procesu (kolagēna šķiedru salipšanu).

  1. Stress. Hronisks nogurums un miega trūkums atkal jau novājina organismu kopumā un noved pie tā saucamās ādas uzvedības novecošanas. Un tātad, pie priekšlaicīgas Largengansa šūnu aktivitātes samazināšanās, kas atbild par tās aizsarfunkcijām.

Skaistuma sardzē

Par laimi, imunitātei var palīdzēt! Tam nepieciešams vien ievērot dažus vienkāršus noteikumus, sastādīt sabalansētu ēdienkarti un piemeklēt pareizos kosmētiskos līdzekļus kopšanai mājās.

  1. Pareizs dzīves veids. Centieties daudzveidīgi ēst, gulēt ne mazāk par 7-8 stundām diennaktī, biežāk tikt pie dabas un nodarboties ar sportu. Veselīga sejas krāsa uzreiz apstiprinās, ka esat uz pareizā ceļa. Un jautājums, kā paaugstināt ādas imunitāti, jūs neuztrauks.
  2. Diēta. Izvēlieties produktus, kas bagāti ar antioksidantiem un vitamīniem. Mūsu ēdienkartē katru dienu jābūt sezonālajiem dārzeņiem un augļiem, riekstiem un graudaugiem. Īpaši svarīgs imunitātei ir C vitamīns, kas ir sastopams jāņogās, ķiplokos, citrusaugļos, mežrozītēs, smiltsērkšķos u.t.t. Ziemā un starp sezonām var atbalstīt organismu ar vitamīnu kompleksu palīdzību. Ja pastāvīgi nesanāk pareizi ēst, regulāri rīkojiet sev detoksa dienas uz dārzeņiem , sulām, zāļu tējām un augļiem.

Beauty – palīgi

  1. Attīrīšana. Neignorējiet šo vissvarīgāko ādas kopšanas etapu. Jo dienas laikā uz tās sakrājas putekļi, toksīni, pašu tauki no tauku dziedzeriem un grima paliekas, kas traucē normālai elpošanai un vielmaiņai epidermā. Ja to visu neattīra ar putu, skrubju, toniku un tagad modē esošo gadžeta birstīšu palīdzību, ādas šūnas vienkārši nespēs normāli strādāt. Par kādu ādas imunitāti tad var vispār runāt? Starp citu, ļoti veselīgi dziļai ādas attīrīšanai regulāri iet pirtī.
  2. Kosmētika. Protams, ādas imunitātes nostiprināšana, pirmkārt, notiek iekšēji, bet ārējo kopšanu arī neviens nav atcēlis. Palīgā nāk visi iespējamie līdzekļi ar antioksidantiem ( vielas, kas aizsargā no brīvajiem radikāļiem). Tie ir E, C, F, A vitamīni un karotinoīdi (beta karotīns un likopīns)biofavonoīdi, koenzīms Q10 un selēns. Bez tam pagājušajā gadā kompānija Shiseido radīja serumu Ultimune, aktīvais komplekss kas iedarbojas tieši uz Largengansa šūnām. Nevajadzētu aizmirst, īpaši vasarā, par aizsardzību no UV stariem. Mūsdienās visi brendi piedāvā dienas krēmus, sauļošanās ekrānus, tāpat BB un CC produktus ar SPF faktoru ne zemāku par 30.
  3. Kosmetoloģiskās procedūras. Nespodra zemes krāsas sejas āda un ādas nokarenums liecina par to, ka tās imunitātei nepieciešamā smagā artilērija.

Pakonsultējieties ar savu kosmetologu par mezoterapijas injekcijām vai profesionālo procedūru kursu. Vēl viens svarīgs moments: ja jūs visu darāt pareizi, bet āda vienalga signalizē par nopietnām organisma problēmām ( tas var būt kā kairinājums, Akne, apsārtums u.t.t.) vajadzētu vērsties pie imunologa. Viņš palīdzēs tikt skaidrībā, kā paaugstināt jūsu ādas imunitāti, nozīmēs analīzes, savāks datus par Vese***as stāvokli un nozīmēs preparātu vai injekciju kursu.

 

 

Avots: elle.ru

Leave a Comment