Alus garšu piedāvājumu papildina arī Latvijas dabas veltes – lazdu rieksti

“Lielvārdes alus” turpina jau tradicionālo sezonālo alus brūvēšanu, pieskaņojot tā garšas nianses sezonas aktualitātēm un papildinot šoruden pieejamo alus klāstu. Domājot par vienu no Latvijas nacionālajiem, mežā rodamiem dārgumiem – lazdu riekstiem, Latvijas simtgadē tapis ekskluzīvs Lielvārdes Lazdu riekstu eils.

Latvieši izsenis ir slaveni ar dabas velšu izmantošanu ēdienu un dzērienu gatavošanā – sēņošana, zāļu tējas, ogošana. Arī lazdu rieksti ir būtisks nacionālais mantojums, kas pēdējā laikā ir nedaudz piemirsts. Tādēļ “Lielvārdes alus” aktualizē riekstu garšu un pielietojumu, radot īpašu alu, kurā lazdu riekstu nianses izceļas gan smaržā, gan garšā.

Lazdu riekstu eils ir jau trešais sezonālais alus, ko klajā laiž “Lielvārdes alus”. Pavasaris tika iezīmēts ar atsvaidzinošas garšas Zaļo eilu, savukārt vasarā apiņu aromātu papildināja citrusaugļi Mandarīnu eilā. Rudenim raksturīgās garšas šosezon izceltas jaunākajā Lazdu riekstu eilā, kurš, tāpat kā iepriekšējie sezonas ali, pieejams vien ierobežotu laiku un nelielā daudzumā.

Šīs sezonas alus ir ar izteiksmīgu iesala garšu un lazdu riekstu niansēm gan garšā, gan aromātā. Kā uzsver Lielvārdes alus vēstnesis Ingemārs Dzenis, Lazdu riekstu eils būs lieliski piemērots kopā ar pikanta siera uzkodām, grilētu liellopu, sezonas dārzeņu sautējumu vai pat kādu biskvīta kūku.

Par “Lielvārdes alu”

“Lielvārdes alu” ražo Liepājā “Lāčplēša alus darītavā”, kas ir daļa no SIA “Cido grupa” – viena no vadošajiem bezalkoholisko un alus dzērienu ražotājiem Latvijā. “Cido grupa” dibināta 1994. gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,117 miljoni eiro. “Cido grupa” 99,99% kapitāldaļu īpašniece ir Dānijas “Royal Unibrew”. Uzņēmuma produktu portfelī ietilpst sulas, nektāri un sulu dzērieni, kā arī minerālūdens, dzeramais ūdens un alus.

Leave a Comment