“Amatu diena. Spēļu un rotaļu diena” “Latvijas Pirts svētki 2018”

Iepazīsti pirtiņas tradīcijas un pirtnieka amatu!

Šī gada 2.septembrī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks ikgadējs pasākums – “Amatu, spēļu un rotaļu diena” -, kā ietvaros apmeklētājus priecēs arī Latvijas Pirts svētki 2018.

Pasākuma laikā apmeklētāji varēs iepazīt Latviskās pirtiņas tradīcijas, piedalīties slotiņu siešanā, klausīties lekcijas par dažādām dabas, Vese***as un pirts tēmām un iemācīties Latvju dančus, spēles un rotaļas.

Šogad pasākumu kuplinās Pirts skolas rīkotā pirtnieku skate – “Zelta slota”, kurā Latvijas pirtnieki parādīs savu meistarību un prasmes un tiks atalgoti 3 kategorijās – “zelta, sudraba vai bronzas slota”. Skates uzdevums ir parādīt, ka Latvijā pirts tradīcijas tiek izkoptas un ir lielā cieņā arī mūsdienās un jebkurš apmeklētājs varēs iepazīties ar šīs profesijas niansēm un pirts zonā pats izbaudīt profesionālu pirtnieku pērienu.

Visas dienas garumā apmeklētājus priecēs amatnieku tirdziņš, kur varēs iegādāt pirts aksesuārus, ēdmalietas un lina darinājumus. Bērniem visas dienas garumā būs iespēja piedalīties radošās darbnīcās un iepazīties ar dabā sastopamajiem augiem. Par izklaidēm rūpēsies danču klubs, iemācot Latvju dančus un dziesmas, savukārt Pirs svētku pasākuma daļa tiks atklāta un noslēgta ar dziesmu un uguns rituālu. Visas dienas garumā apmeklētāji aicināti apmeklēt pasākumus visā teritorijā (vairāk info par “Amatu dienu. Spēļu un rotaļu dienu” meklēt www.brivdabasmuzejs.lv)

Pasākuma vadītājs Latvijas Pirts svētkiem 2018 – Māris Pīlācis.

Plašāka informācija par Pirts svētkiem – www.facebook.com/Pirts-Skola

2.septembrī, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Brīvības iela 21, Rīgā

Pasākuma laiks 10:00 -16:00

Uz tikšanos!

Leave a Comment