Andreja Upīša muzejā notiks lekcija par lietuviešu literatūru

Ceturtdien, 25.janvārī, plkst. 18.00 Andreja Upīša memoriālajā muzejā (Rīgā, Brīvības ielā 38-4) notiks Latvijas Universitātes docenta, lietuviešu literatūras, valodas un vēstures kursu pasniedzēja Dr. hum. Edmunda Trumpas lekcija “Vispārīgs ievads lietuviešu literatūrā”.

Vai lietuviešu literatūras aizsākumi ir senāki par latviešu literatūras aizsākumiem? Kā lietuviešu literatūra veidojusies? Kas ir Donelaitis un “Gadalaiki”? Kāds bija lietuviešu simbolisms un avangards? Kas kopīgs un atšķirīgs lietuviešu un latviešu literatūrai? Kur ir lietuviešu literatūras jauda? Kas notiek mūsdienu lietuviešu literatūrā? – Par šiem un ne tikai šiem jautājumiem tiks stāstīts 25. janvāra vakarā. Uz Dr. hum. Edmunda Trumpas lekciju tiek aicināti visi interesenti, kas vēlas iegūt un papildināt zināšanas par mūsu kaimiņu tautas literatūras vēsturi un aktualitātēm.

Dr. hum. Edmunds Trumpa dzimis Viļņā. 2005. gadā aizstāvējis humanitāro zinātņu doktora disertāciju Lietuviešu valodas institūta un Vītauta Dižā Universitātes kopīgajā doktorantūrā. 2000. gadā pārcēlies dzīvot uz Latviju, strādā Latvijas Universitātē, no 2001. līdz 2009. gadam strādājis arī par asistentu un pētnieku LU Latviešu valodas institūtā, piedaloties Latviešu valodas atlanta, Baltu valodu atlanta un citu projektu veidošanā. Ir vairāku zinātnisku rakstu un grāmatu autors un līdzautors.

Ieeja pasākumā – 1.00 €.

Leave a Comment