Aprikožu un žāvētu aprikožu noderīgās īpašības

Aprikozes jau sen tiek lietotas mūsu ēdienkartē. Kadreiz tās sauca par “armēņu āboliem” un uzskatīja par īpašu delikatesi.

Mūsdienu diētas speciālisti ir pierādījuši aprikožu milzīgo ieguvumu Vese***ai un izgudroja tūkstošiem kulinārijas ēdienu receptes ar šiem augļiem.

Ar ko ir “bagātas” aprikozes

Aprikozes ir noderīgu vielu, vitamīnu un mikroelementu glabātuve. Tās visas ietver glikozi, fruktozi, skābes, saharozi, pektīnus, celulozi, inulīnu, vitamīnus PP, C, P, B grupas (B1, B2, BS), provitamīnu A.
Starp mikro- un makroelementiem aprikozēs pārsvarā ir fosfors, nātrijs, magnijs, jods, sudrabs, minerālsāļi, jo īpaši dzelzs un kālijs, tik nepieciešamais sirds muskulim.

Lasīt arī: Auduma maskas sejai

Aprikozēs ir noderīgas skābes – ābolu, citrona, salicila un vīna.

Aprikozes ir arī bagātas ar beta-karotīnu, kas palīdz atjaunot redzi un uzlabot ādas stāvokli, un novērst vēža un audzēju attīstību. Aprikožu kaloriju saturs vidēji ir 45-50 kcal uz 100 g.

Turpiniet lasīt nākamajā lapā…

COMMENTS

Leave a Comment