Kā attīrīt organismu ar biešu palīdzību

Mūsu ķermenim ir daudz ienaidnieku: kaitīgi ieradumi, slikta ekoloģija, stress, kaitīga pārtika. Un tiem visiem nav vislabākās ietekmes uz cilvēka veselību un izskatu. Bet, ja katru dienu bietes būs uz jūsu galda, āda kļūs tīrāka, uzlabojas gremošana un As**s sastāvs, ķermenī parādīsies vieglums, paaugstināsies vispārējais tonuss.

Sakņu kultūra noņem ķermenī lieko šķidrumu, pasargā no pietūkuma, attīra aknas, zarnas, As**svadus. Šķiedra, kas ir bietē diezgan daudz, palielina zarnu kontraktivitāti, padarot to efektīvāku.

Lasīt arī: Aprikožu un žāvētu aprikožu noderīgās īpašības

Ķermeņa attīrīšanas sagatavošana

Detoksikācija ar bietēm nav ieteicama sākt strauji, tāpēc, lai ķermenis nesaskaras ar stresu.
8-10 dienas (kā arī visu tīrīšanas laiku un nedēļu pēc tā beigām), ievērojiet veselīgu diētu:

izslēdziet no uztura ceptu, taukainu, kūpinātu, marinētu, konservētu, kā arī augstas kaloriju ēdienu, ātro ēdienu, kafiju un alkoholu;
gaļas buljonus aizstāj ar dārzeņiem;
samazināt miltu un saldo daudzumu;
dzert vismaz 1,5 litrus ūdens dienā;
Ēdiet vairāk augļu un dārzeņu, ieskaitot salātus ar svaigām un vārītām bietēm. Piemēram, šādi: sarīvē lielā traukā 1 bieti, 1 nevārītu burkānu un 1 zaļo ābolu. Pievienojiet 1/2 ed.k. olīvu vai linsēklu eļļu, pievienojot 1 / 2-1 tējk. citronu sulas.

Uzmanību! Izvēlieties tumšās bietes ar iegarenu formu. 1/4 no bietes, kas atrodas virsotnē, ir jānoņem (ir toksiskas vielas, kas iekļūst bietēs no augsnes).

Lasīt arī: 7 noderīgi ieradumi katrai dienai: maina mūsu dzīvi uz labo pusi

Attīrīt ķermeni ar biešu sulu

Visefektīvākais un tajā pašā laikā visstingrākais attīrīšanas veids ir ar biešu sulu palīdzību.

Kā pagatavot? 100 ml svaigi spiestas bietes sulas jāuzglabā ledusskapī 2 stundas, neuzklājot tam vāku, lai nostāvas. Iegūtās putas tiek noņemtas, sulu ielej citā traukā un izlej nogulsnes. Samaisiet biešu sulu ar svaigi spiestu burkānu, kāpostu, cukini, gurķi vai ābolu sulu (attiecība ir 1: 3 vai 1: 4). Jūs varat pievienot 1 tējk. medus: sulai ir ļoti specifiska garša.

Kā to lietot? 1 reizi dienā pirms gulētiešanas. Ja panesība ir laba, jūs varat palielināt devu skaitu līdz 3 reizēm dienā, pusstundu pirms ēšanas vai starp ēdienreizēm. Tīrīšanas gaita – 1-2 nedēļas, atkarībā no Vese***as stāvokļa.

Kā attīrīt ķermeni ar biešu novārījumu

Ilgāks detoksijas variants – ar biešu novārījumu. Tas ir ieteicams cilvēkiem ar svaigi izspiestu biešu sulas nepanesamību un kuņģa-zarnu trakta traucējumiem.

Kā pagatavot? Ierīvējiet svaigu bieti, ielejiet 3 glāzes aukstā ūdens un lieciet uz uguns. Pēc uzvārīšanas, atstāj uz 15 minūtēm uz mazas uguns, nepārtraukti maisot. Noņem no uguns, ļauj nostāvēties 1 stundu.

Kā to lietot? Pa 60-80 ml biešu novārījuma 2 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas vai starp ēdienreizēm. Attīrīšanas gaita – 1 mēnesis; atkārtojiet katru pusgadu.

Uzmanību! Biešu detoksikācijai ir kontrindikācijas: nierakmeņu un žultsakmeņi, nieru slimībām, diabētu, čūlainā kolīta un caureja, kuņģa skābums, kuņģa un divpadsmit pirkstu zarnas čūla, reimatoīdais artrīts, podagra, osteoporoze, hipotensiju (zems As**sspiediens), ar tendenci alerģiskas reakcijas. Tāpēc pirms kursa sākšanas, konsultēties ar savu ārstu!

Kādi citi dabīgie produkti ķermeņa tīrīšanai?

• Citrons. Attīra ķermeņa smagos metālus, aktivizē vielmaiņas procesus un paātrina tauku sadedzināšanu. Ļoti noderīgs ūdens, pievienojot citronu sulu (bez cukura).

• Ābols. Attīra gremošanas traktu, ļaujot ķermenim labāk absorbēt barības vielas no pārtikas, cīnās ar patogēnām baktērijām, palīdz noņemt smagos metālus.

Lasīt arī: Kā uzzināt vai jums ir maģiskas spējas?

• Burkāni. Attīra nieres, turklāt palīdz iegūt vienmērīgāku iedegumu. Ēdiet neapstrādātu burkānu salātus, apsmidzinātus ar olīveļļu un dzeriet svaigi spiestu burkānu sulu.

• Ķiploki. Tas no ķermeņa attīra toksīnus, attīra As**svadus un padara tos elastīgākus.

• Greipfrūti. Samazina “sliktā” holesterīna līmeni asinīs, attīra toksīnu un vielmaiņas produktus ķermenī, atvieglo labsajūtu menopauzes laikā.

• Kivi. Ne tikai attīra no toksīniem, bet arī palēnina novecošanās procesu.

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

Leave a Comment