Aprikožu un žāvētu aprikožu noderīgās īpašības

Aprikožu izmantošana Vese***ai

Aprikozes ieguvumi Vese***ai tiek augsti novērtēti. Regulāri lietojot, tās spēj atbrīvot organismu no ļoti kaitīgiem toksīniem un pilnīgi samazina holesterīna līmeni.

Sakarā ar lielu daudzumu pektīnu, aprikozes un aprikožu sula kavē attīstību pūšanas procesiem zarnās, normalizē mikrofloru, ir caureju veicinoša iedarbība, un veicina labvēlīgu ietekmi uz gremošanas traktu un gremošanu kopumā. Un tiem ir tāda pati iedarbība kā antibiotikām, tādēļ tās bieži tiek ieteiktas cilvēkiem, kam ir drudzis.
Aprikozes sula ir noderīga aritmijas, išēmiskās sirds Sli**bas, tuberkulozes, aptaukošanās, astmas gadījumā.
Un tomēr, aprikozēm ir dažas kontrindikācijas: sakarā ar augstu cukura saturu tie jālieto piesardzīgi cilvēkiem ar cukura diabētu un vairogdziedzera problēmām.

Lasīt arī: Art – terapija bērniem

Žāvēto aprikožu priekšrocības

Kaltēti aprikožu augļi tiek saukti par žāvētām aprikozēm. Kaltētas aprikozes saglabā visas lietderīgās un nepieciešamās vielas svaigos augļos. Un vēl vairāk – žāvētajās aprikozēs ir 5 reizes vairāk kālija nekā svaigos augļos, kas padara to par izcilu produktu sirds slimniekiem.

Žāvētas aprikozes ir ieteicamas arī anēmijai, anēmijai grūtniecības laikā, kad hemoglobīna daudzums dabiski samazinās. Lielisks ieguvums no žāvētām aprikozēm maisījumā ar citiem žāvētiem augļiem, piemēram, ir ļoti noderīgs žāvētas aprikozes kombinācija ar plūmēm cilvēkiem, kuri pārcietuši sirdslēkmes.

Lasīt arī: 7 noderīgi ieradumi katrai dienai: maina mūsu dzīvi uz labo pusi

Kaltētas aprikozes ir neaizstājams produkts uzturā tiem, kas sēž uz dietas. No vienas puses, tās ir diezgan kaloriju bagātas, bet, no otras puses, ja ir izsalkuma sajūta, jūs varat apēst vienu augli un lēnām izšķīdināt to mutē. Tādējādi ķermenis ir piesātināts ar barības vielu masu, un izsalkuma sajūta mazināsies, savukārt saņemto kaloriju daudzums būs minimāls. Tieši tāpēc žāvētas aprikozes ir viens no labākajiem uzkodu variantiem.

Tomēr žāvētu aprikožu izmantošana lielos daudzumos ir kaitīga, un veselam pieaugušajam ir ieteicams lietot ne vairāk kā 100 gramus žāvētu aprikožu dienā, citādi gremošana var tikt sagrauta.

Lai iegūtu maksimālo daudzumu lietderīgo īpašību un nevis iegūtu kaitējumu no žāvētām aprikozēm, pietiek apēst 3-5 vienības dienā.

Aprikožu eļļas priekšrocības

Ļoti noderīga ir aprikožu eļļa, aprikožu kauliņos tās ir gandrīz 60 procenti. Bet tajos joprojām ir emulsija, laktoze un amigdalīns, kas piešķir kodoliem rūgtu garšu. Un zinātnieki uzskata, ka tas ir amigdalīns, kas rada briesmas cilvēkiem.

Uzmanību! Kuņģa sula ietekmē amigdalīnu unikāli, sadalot to vairākās sastāvdaļās, ieskaitot cianīdu, kas ir bīstama inde. Tā augstā koncentrācija var radīt ļoti negatīvas sekas. Ār*ti pat noteica kritisko aprikožu kodolu devu cilvēku Vese***ai – apmēram 50-60 g.

Tāpēc nav vēlams ēst aprikožu kauliņus. Labākā iespēja ir izmantot tos ārēji. No sasmalcinātām sēklām radīt sejas un ķermeņa skrubi.

Lasīt arī: Kā uzzināt vai jums ir maģiskas spējas?

Aprikozes – nenovērtējamas aprikožu eļļas avots.

Tā ir unikāla kompozīciju, kas satur dažādas taukskābes (palmitīnskābes, oleīnskābes, linolskābes), kalcija un magnija sāļus, tokoferols, C vitamīns, B komplekss, un aktīvais “vitamīns skaistumam» F un fosfolipīdi. Un tāpēc, tam ir brīnumains efekts uz ādas, padarot to zīdainu un gludu, perfekti uzsūcas, neatstājot nevienu taukainu spīdumu. To lieto ādas kopšanas līdzekļu ražošanā un bērnu kosmētikā.

Aprikožu eļļa arī novērš ādas priekšlaicīgu novecošanos, atjauno epidermu.

Un aprikozes eļļu aktīvi izmanto medicīniskiem nolūkiem – nabu, pūtītēm, pūtītēm, ekzēmai, niezei un citām ādas problēmām. Tas efektīvi dziedē brūces un plaisas.

Aprikožu eļļa ir ideāli piemērota masāžai, sausai ādai, pīlings attīra, un āda kļūst mīkstāka un labi mitrināta.

 

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

COMMENTS

Leave a Comment