Apskatāma Valmieras cietuma ieslodzīto veidota darbu izstāde

Valmieras Tūrisma informācijas centrā līdz 16.aprīlim skatāma Valmieras cietuma ieslodzīto veidota darbu izstāde. Šis ir jau ceturtais gads, kad Valmieras cietums iesaistās Mākslas dienās, šoreiz rodot iedvesmu tēmā “Dzimšana”.

Izstādē apskatāmas dažāda izmēra gleznas, kokgriezumi, darbi no ādas, kā arī akvārijs un lielizmēra kuģis, pat darbi no pērlītēm. Ir arī darinājumi no maizes. Darbi Valmieras cietuma “Radošajā mājā” tapuši laika posmā no janvāra līdz marta beigām, un tie veltīti valsts simtgadei, reliģijai un dabai.

“Apskatījām dzimšanu no dažādiem aspektiem: Latvijas dzimšanas diena, darbus veidojot patriotiskā noskaņā, Jēzus Kristus augšāmcelšanās, darinājumos ietverot ticības tēmu, dabas mošanās laiks, kā arī, protams, cilvēka dzimšana. Latvija, ģimene, daba bija galvenie iedvesmas avoti šī gada darbiem,” stāsta Tatjana Ļudvikova, Valmieras cietuma Resocializācijas daļas priekšniece.

Izstādē apskatāmi gan individuāli, gan arī autoru kolektīvu veidoti darbi. Tie, tāpat kā vairākus gadus līdz šim, tapuši sadarbībā ar Rīgas Valsts tehnikuma Limbažu Profesionālās vidusskolas galdniecības grupu un pasniedzēju Jāni Daļecki.

“Lietderīga brīvā laika plānošana un pavadīšana ir process. Mums ir dažādi tematiskie pasākumi, kā to panākam. Ieslodzītie piedalīties Mākslas dienu izstādes darbu veidošanā nav jāpierunā, jau rudenī apjautājas, kāda būs tēma, sāk plānot, ko varētu veidot. Darbi izdodas ļoti skaisti, un tas ir vērtīgs ieguldījums,” uzsver T. Ļudvikova.

No 3.aprīļa līdz 3.maijam Valmierā notiek Mākslas dienas, radošās norises apvienojot tematikā “Dzimšana”.
Vairāk var uzzināt Valmieras mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā “Kultūra” un Valmieras Tūrisma informācijas centra mājaslapā www.visit.valmiera.lv.

Mākslas dienas organizē Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru, Valmieras muzeju, Valmieras integrēto bibliotēku, Valmieras Mākslas vidusskolu, Valmieras Mūzikas skolu, Valmieras Jaunatnes centru “Vinda”, biedrību “Valmieras attīstības aģentūra”, Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcu, Valmieras Drāmas teātri, mākslas “Galerija Laipa”, kinoteātri “Gaisma”, Valmiermuižas kultūras biedrību, koncertzāli “Valmiera” un citiem partneriem. Informatīvi atbalsta Valmieras Ziņas.

Leave a Comment