Aptauja: 91% iedzīvotāju uzskata, ka 8.martā sievietēm jāliek justies īpašākām

91% Latvijas iedzīvotāju uzskata, Starptautiskajā sieviešu dienā, 8.martā sievietei jāliek justies īpašākai kā citās dienās. 61,3% iedzīvotāju plāno svinēt 8.martu, liecina veikalu tīkla “top!” veiktā aptauja.

“Vēsture liecina, ka Starptautiskās sieviešu dienas iniciatīvas pirmsākumi meklējami 1909.gadā Ņujorkā un ieceres pamatā ir bijusi cīņa par sieviešu tiesībām un vienlīdzību. Iniciatīva atzīmēt Starptautisko sieviešu dienu 20.gadsimtā kļuva par tradīciju, kas mūsdienās tiek svinēta neskaitāmās valstīs visā pasaulē. Es priecājos, ka mūsu valstī šī tradīcija vēl aizvien ir dzīva un 8.martā godinām sievietes,” stāsta veikalu tīkla “top!” mārketinga direktore Ilze Priedīte.

Mūsu veiktā aptauja rāda, ka sieviešu diena ir Latvijā mīlēti svētki un labs iemesls izrādīt rūpes un uzmanību sievai, māsai, draudzenei, mātei, vecmāmiņai, kolēģei. Mūsu veikalos ik gadu ir jūtama šo svētku tuvošanās – aug pieprasījums pēc ziediem un saldumiem, uzsver Priedīte.

Vairums iedzīvotāju – 74% pārliecināti, ka sievietes 8.martā būtu jāiepriecina ar ziediem, savukārt 51% aptaujāto atzīst, ka sievietei prieku noteikti sagādās kopīgi pavadītais laiks. 24,1 % iedzīvotāju uzskata, ka sievietēm 8.martā būtu jāsarūpē saldumus.

Sieviešu dienā ierasti ir pieprasīti pavasara ziedi – tulpes un narcises, hiacintes. Arī tradicionālās rozes un orhidejas ir starp populārākajiem ziediem, ko vīrieši sarūpē sievietēm.

Vairākums aptaujāto – 49,4% uzskata, ka 8.marta svētkiem nav jābūt oficiālai brīvdienai, savukārt 39,4% vēlētos, lai šī diena būtu brīvdiena.

Plānojot Starptautiskās sieviešu dienas kopā būšanu un klājot svētku galdu, veikalos “top!” esam sarūpējuši vietējā “top!” gatavotos konditorejas izstrādājumus, kuri iepriecinās ikvienu sievieti un liks justies tai īpaši.

Aptaujā, kas norisinājās no 28.februāra līdz 6.martam, piedalījās 776 veikalu tīkla “top!” sociālo vietņu sekotāji no visas Latvijas.

Leave a Comment