Ar sašķidrināto dabasgāzi piekrautie tankkuģi gaida sadārdzinājumu.

Trīsdesmit SDG tankkuģi, kas noenkuroti pie Eiropas krastiem, gaida, kad atgriezīsies augstākas dabasgāzes cenas, lai varētu sākt degvielas piegādi visā pasaulē.

Gāzes tirgotāji cer, ka tuvākajā nākotnē gaisa temperatūra Eiropā pazemināsies, un līdz ar to samazināsies pieprasījums pēc dabasgāzes un samazināsies šīs gāzes uzglabāšana. Pēdējo divu mēnešu laikā dabasgāzes tankkuģu skaits Eiropas ūdeņos ir dubultojies. Tas liecina par pieaugošo interesi par šo tīro degvielu, kas ir gan videi draudzīga, gan daudzpusīga.

Saskaņā ar kuģniecības analīzes uzņēmuma Vortexa datiem šie tankkuģi pārvadā dabasgāzi miljardiem dolāru vērtībā. Kuģi pašlaik ir noenkuroti vai lēni kuģo gar Eiropas ziemeļrietumu krastu un ap Ibērijas pussalu. Tālumā ir dzirdama mierīga viļņu skaņa, kas triecas pret krastu. Eiropas valstis pirms ziemas pildījušas benzīntankus, tāpēc izveidojusies tankkuģu rinda. Eiropa šajā gadalaikā ir svētīta ar neparasti siltu laiku. Tas nozīmē, ka dabasgāze apkurei tiek izmantota mazāk un uzglabāšanas tvertnes var būt pilnas.

Leave a Comment