Ar šo saldo ūdeni es laistu zemenes, kad tās sāk ziedēt. Citos gados raža bija maza – bet pērnajā gadā nezināju, ko darīt ar ogām

Pavisam drīz uzziedēs zemenes. Vietām jau tās zied. Un šajā brīdī ir jāveic svarīga ogu apstrāde, kas nodrošinās jums bagātīgu ražu.

Dzīvs medus ūdens

Speciālisti iesaka ziedēšanas periodā zemenes apstrādāt ar medus ūdeni .

Pavasara saule un siltums dod ziņu par gaidāmo zemenes ražu. Lai veicinātu bagātīgu un saldu ogu krājumu, dārznieki iesaka veikt ziedu apstrādi ar medus ūdeni. Šī vienkāršā metode ne vien piesaista apputeksnētājus, bet arī stimulē ogu augšanu un nogatavošanos.

Pagatavošana:

Izšķīdiniet 1 ēdamkaroti medus 1 litrā silta ūdens. Rūpīgi samaisiet, lai medus pilnībā izšķīstu.

Ielejiet sagatavoto šķidrumu smidzinātājā.

Lietošana:

Izvēlieties sausu un bezvēja dienu.

Lasi vēl: Glāze uz spaini – un gurķi un tomāti nes augļus sacīkstēs. Lēts, vienkāršu graudaugu uzlējums

Rūpīgi apsmidziniet zemeņu dobes ziedus ar medus ūdeni.

Atkārtojiet apstrādi ik pēc 2-3 dienām ziedēšanas periodā.

Kā tas darbojas:

Zemenes ziedi ir divu dzimumu – vīrišķie un sievišķie. Lai notiktu apputeksnēšana un veidotos ogas, nepieciešama kukaiņu palīdzība. Medus ūdens smarža piesaista bites, kamenes un citus apputeksnētājus, kas palīdz pārvietot ziedputekšņus no viena zieda uz otru. Šī procesa rezultātā notiek augļu aizmetiens un attīstība.

Papildus ieguvumi:

Medus ūdens apstrādei piemīt ne vien stimulējoša, bet arī aizsargājoša iedarbība. Medus satur antibakteriālas un pretsēnīšu vielas, kas var palīdzēt novērst ziedu slimību izplatīšanos.

Izmantojot šo vienkāršo metodi, jūs varat veicināt bagātīgu un veselīgu zemenes ražu, vienlaikus rūpējoties par dabas līdzsvaru un apputeksnētāju kukaiņu labklājību.

Piezīme: Šī metode ir dabiska un videi draudzīga alternatīva ķīmiskajiem apputeksnēšanas līdzekļiem.

Labklājību jums!

Atsauce : apputeksnējošie kukaiņi ir kukaiņi, kas pārnēsā ziedputekšņus uz ķermeņa daļām, apaugļojot savstarpēji apputeksnētus augus. Šajā pasugā ietilpst visas bites, mušas, dažādas vaboles, kamenes, lapsenes un citi nelieli lidojoši īpatņi.

Leave a Comment