Kartupeļu un vistas gaļas sacepums
SASTĀVDAĻAS:
-
400 g kartupeļu
-
125 g izkausēta sviesta
-
250 g cieta siera
-
¼ tējkarotes maltu melno piparu
-
200 g vistas gaļas
-
150 g sīpolu
-
450 ml krējuma
-
¼ tējkarote sāls
-
augu eļļa
PAGATAVOŠANA:
-
Cepamās formas pamatni ieziediet ar augu eļļu.
-
Pamatnē lieciet rupji sarīvētus kartupeļus, pievienojiet klāt sāli un piparus.
-
Atsevišķā traukā sajauciet iepriekš izvārītu un sasmalcinātu vistas gaļu, krējumu, kausēto sviestu un kubiciņos sagrieztos sīpolus.
-
Ar iegūto krējuma maisījumu pārklājiet kartupeļus.
-
Cepamo formu apklājiet ar foliju.
-
Lieciet ēdienu cepeškrāsnī, kas iepriekš jau uzsildīta līdz 220°C temperatūrai. Cept nepieciešams vismaz 40 minūtes.
-
Vidēji piecas minūtes pirms ēdiens būs gatavs, izņemiet to no cepeškrāsns un apkaisiet ar sarīvētu cieto sieru. Pēc tam lieciet to atpakaļ cepeškrāsnī.
Šajā video varat aplūkot detalizētu pagatavošanas gaitu:
Lasi vēl: Gaisīgs biezpiena sacepums ar balto šokolādi. Dievīga garša!
Avots: takprosto.cc