Ārkārtīgi gards kartupeļu sacepums!


capture

Kartupeļu un vistas gaļas sacepums

SASTĀVDAĻAS:

  • 400 g kartupeļu

  • 125 g izkausēta sviesta

  • 250 g cieta siera

  • ¼ tējkarotes maltu melno piparu

  • 200 g vistas gaļas

  • 150 g sīpolu

  • 450 ml krējuma

  • ¼ tējkarote sāls

  • augu eļļa

PAGATAVOŠANA:

  1. Cepamās formas pamatni ieziediet ar augu eļļu.
    1-1

  2. Pamatnē lieciet rupji sarīvētus kartupeļus, pievienojiet klāt sāli un piparus.
    2

  3. Atsevišķā traukā sajauciet iepriekš izvārītu un sasmalcinātu vistas gaļu, krējumu, kausēto sviestu un kubiciņos sagrieztos sīpolus.
    3

  4. Ar iegūto krējuma maisījumu pārklājiet kartupeļus.
    4

  5. Cepamo formu apklājiet ar foliju.
    5

  6. Lieciet ēdienu cepeškrāsnī, kas iepriekš jau uzsildīta līdz 220°C temperatūrai. Cept nepieciešams vismaz 40 minūtes.
    6

  7. Vidēji piecas minūtes pirms ēdiens būs gatavs, izņemiet to no cepeškrāsns un apkaisiet ar sarīvētu cieto sieru. Pēc tam lieciet to atpakaļ cepeškrāsnī.
    7

Šajā video varat aplūkot detalizētu pagatavošanas gaitu:

Lasi vēl: Gaisīgs biezpiena sacepums ar balto šokolādi. Dievīga garša!

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment