Kartupeļu un vistas gaļas sacepums
SASTĀVDAĻAS:
400 g kartupeļu
125 g izkausēta sviesta
250 g cieta siera
¼ tējkarotes maltu melno piparu
200 g vistas gaļas
150 g sīpolu
450 ml krējuma
¼ tējkarote sāls
augu eļļa
PAGATAVOŠANA:
Cepamās formas pamatni ieziediet ar augu eļļu.
Pamatnē lieciet rupji sarīvētus kartupeļus, pievienojiet klāt sāli un piparus.
Atsevišķā traukā sajauciet iepriekš izvārītu un sasmalcinātu vistas gaļu, krējumu, kausēto sviestu un kubiciņos sagrieztos sīpolus.
Ar iegūto krējuma maisījumu pārklājiet kartupeļus.
Cepamo formu apklājiet ar foliju.
Lieciet ēdienu cepeškrāsnī, kas iepriekš jau uzsildīta līdz 220°C temperatūrai. Cept nepieciešams vismaz 40 minūtes.
Vidēji piecas minūtes pirms ēdiens būs gatavs, izņemiet to no cepeškrāsns un apkaisiet ar sarīvētu cieto sieru. Pēc tam lieciet to atpakaļ cepeškrāsnī.
Šajā video varat aplūkot detalizētu pagatavošanas gaitu:
Lasi vēl: Gaisīgs biezpiena sacepums ar balto šokolādi. Dievīga garša!
Avots: takprosto.cc