Atklāta pasaulē dārgāko smaržu cena

Cilvēkus jau izsenis ir piesaistījušas unikālas luksusa preces, kuru cenas ir vienkārši neiedomājamas. Arī kosmētikas pasaulē ir ekskluzīvi produkti, ko var atļauties pat ne katrs miljonārs.

Piemēram, par pasaulē dārgākajām smaržām tika atzītas Dubaijā esošā zīmola Nabeel Perfumes smaržas “Shumukh”. Izsmalcinātais flakons pārsteidz ne tikai ar grezno ietvaru, bet arī ar savu tilpumu – traukā ir aptuveni 3 litri smaržīgās esences.

Pats trauks ir izgatavots no Murano stikla un rotāts ar vairāk nekā 3,5 tūkstošiem dimantu, kā arī milzu pērlēm un zelta figūriņām. Pārsteidzošs ir arī fakts, ka kompozīcijas izgatavošanā tika izmantoti pat pieci kilogrami tīra sudraba. Ne velti smaržu nosaukums no arābu valodas tiek tulkots kā “Paša labākā cienīgs”. Šādu smaržu cena par vienu iepakojumu ir 1,295 000 ASV dolāru.

Lasi vēl: Piecas lietas, kuras noteikti nevajadzētu uzglabāt garāžā, citādi tās nāksies izmest

Zīmīgi, ka pat šīs izmaksas nebūt nav kosmētikas pasaules rekords. H. Couture Beauty komplekts, kas sastāv tikai no lūpu krāsas un skropstu tušas, maksā vairāk nekā 10 reizes dārgāk, proti, 14 miljonus dolāru. Grima priekšmetus rotā 18 karātu zelts un 2,5 tūkstoši zilo dimantu, kā arī vairāk nekā tūkstotis rozā dimantu.

Leave a Comment