Atklāti un godīgi : kā patiesībā izskatās svara zaudēšana?

Tipiskie “pirms” un “pēc” attēli svara zaudēšanas laikā, mums nerāda realitāti, ar ko nākas saskarties cilvēkiem, kuri vēlas nomest ievērojamu svaru. 

Fotogrāfes Jūlijas Kozerskijas svara zaudēšanas bilžu sērija nav parastas un tādas, kuras var redzēt ik uz soļa. Šīs bildes parāda grūtības, bieži vien arī sāpīgo ceļojumu pretī normālam svaram.

1

Bildēs ir redzamas viņas grūtības, ar kurām nācās saskarties, mainot savu svaru no 153 kilogramiem uz 80 kilogramiem. Bildēs nav redzami tikai panākumi, bet arī svara zaudēšanas tumšās puses. “Daudzus mēnešus es biju vienīgā, kura redzēja šīs fotogrāfijas, pat mans vīrs par tām nenojauta,” saka Jūlija. “Pēc kāda laika sāku tās rādīt savā universitātē un biju priecīga, kad saņēmu uzslavas un atbalstu.” 

2

Bildēs ir redzama liekā āda un strijas – divas lietas, ko cilvēki pēc svara nomešanas parasti cenšas noslēpt. Tomēr Jūlija drosmīgi stāv kaila kameras priekšā, to visu atklājot.

3

Rezultātā atbalsts bija negaidīti liels. “Es uzskatu, ka visvairāk piesaistošais aspekts svara zaudēšanas laikā ir emocionālais,” saka Jūlija. “Parasti ir likts milzīgs fokuss un skaitļiem un izmēriem, bet daudz mazāk pievērš uzmanību tam, kā jūtas šis cilvēks.”

4

 

Avots: www.marieclaire.com

 

Leave a Comment