Ātri bojājas, zaudē garšu un sapūst: kādus pārtikas produktus nedrīkst glabāt ledusskapī?

Piektais un sestais produkts – bumbieri un āboli. Tad, kad tos uzglabā vēsumā, respektīvi – ledusskapī, tie sāk izdalīt etilēnu un tāpat kā banāni – “sabojā” citus, blakus esošos pārtikas produktus.

Foto – Pexels

Septītais produkts – baklažāni. Kā izrādās, aukstumā tie divreiz ātrāk bojājas un uz mizas sāk parādīties tumši, slideni plankumi.

Astotais, devītais un desmitais produkts – kivi, ananāsi un mango. Šie visi ir vieni no garšīgākajiem augļiem, vai ne? Taču tieši tā – tie absolūti nav piemēroti uzglabāšanai ledusskapī. Pirmkārt, tie divreiz ātrāk bojājas, otrkārt, tie zaudē savu aromātu, par izskatu nemaz nerunājot.

Foto – Pexels

Divpadsmitais un trīspadsmitais produkts – melone un arbūzs. Arī šie garšīgie produkti nav piemēroti uzglabāšanai vēsumā, līdzīgi kā kivi, mango un ananāsi, arī šie zaudē savu dabisko garšu un “uzsūc” svešas smakas.

Četrpadsmitais produkts – kartupeļi. Izrādās, ka vēsumā kartupeļos esošā ciete pārvēršas cukurā, un tādējādi kartupeļi absolūti zaudē savu naturālo garšu.

Foto – Pexels

Piecpadsmitais produkts, ko nedrīkst uzglabāt ledusskapī ir tomāti. Piekritīsiet, ka daudzi tomātus tā vien glabā tur, kur, kā izrādās, nedrīkst! Kāpēc tā? Tomāti ledusskapī ātrāk kļūst mīksti un absolūti zaudē savu dabisko garšu.

Lasi vēl: Vairs nekādas nepatīkamas smakas ledusskapī: labākās metodes cīņai ar nepatīkamu aromātu

Septiņpadsmitais produkts – svaigs baziliks. Kā izrādās, vēsumā tas ātri nokalst, kļūst tumšs, kā arī citi pārtikas produkti ļoti uzsūc bazilika smaržu.

Foto – Unsplash

Astoņpadsmitais un deviņpadsmitais produkts – ķiploki un sīpoli. Kā izrādās, ledusskapī tie kļūst mīksti, ātrāk sāk pūt un uz tiem veidojas dīgsti.

Divdesmitais produkts – medus. Ledusskapī medus sacietē un zaudē savas derīgās īpašības.

Foto – Unsplash

Divdesmit pirmais produkts – olīveļļa. Kā izrādās, ja olīveļļu uzglabā ledusskapī, tā kļūst rūgta un tajā veidojas nepatīkamas nogulsnes, kā arī – tā zaudē savas naturālās īpašības.

 

Leave a Comment