Vairs nekādas nepatīkamas smakas ledusskapī: labākās metodes cīņai ar nepatīkamu aromātu

Pārtikas produktu smakas ledusskapī dažkārt sajaucas kopā, un rodas nepatīkams aromāts.

Ja jūtat, ka ledusskapī ir iesakņojies kāds apšaubāms aromāts – ir laiks to iztīrīt un pēc tam veikt pasākumus, lai nodrošinātu, ka nepatīkamie aromāti tam vairs nevar piekļūt.

Izmēģiniet noslaucīt plauktus un pārējās ierīces virsmas ar ūdens un etiķa maisījumu 1:1. Ļaujiet ledusskapim nožūt un tikai tad ielieciet tajā atpakaļ pārtiku.

Soda lieliski absorbē svešas smakas: vienkārši ielieciet iekšā ledusskapī tvērtu trauku ar sodu un nomainiet to vismaz reizi 3 mēnešos.

Ja pēc šīm darbībām smakas joprojām saglabājas, nomazgājiet ledusskapja iekšpusi ar amonjaka spirtu un ļaujiet tam stāvēt ar atvērtām durvīm 24 stundas.

Lai no šī brīža novērstu smaku, izvēlieties kādu no turpmāk minētajām metodēm. Uz šķīvjiem izklājiet rudzu maizes šķēlītes un izkārtojiet tos pa vairākiem plauktiem. Maizes vietā vari izmantot rīsu graudus: pietiks ar vienu šķīvīti.

Lasi vēl: Monsteras kopšanas triki: kā panākt, lai mūžzaļā liāna labi augtu

Varat ik pēc dažām dienām uzlikt sagrieztu ābolu, sīpolu vai kartupeli un pēc tam to nomainīt pret svaigu.

Vēl viena lieliska iespēja ir ledusskapī glabāt garšvielas ar patīkamu aromātu: kanēli, krustnagliņas, seleriju, timiānu, kurkumu, baziliku. Var palīdzēt arī citrona šķēles, apelsīnu un mandarīnu mizas.

Leave a Comment