Lielākā daļa cilvēku parasti augļus un dārzeņus uzglabā ledusskapī. Tiek uzskatīts, ka tādējādi tie uzglabāsies ilgāk, lai gan tas ne vienmēr tā ir. Ir daži pārtikas produkti, kas ledusskapī sāk bojāties ātrāk un pat sapūst. Nemaz nerunājot par to, ka zaudē savu aromātu.
Tātad, dažus pārtikas produktus ledusskapī uzglabāt nedrīkst. Tāpēc mēs esam sagatavojuši noderīgu uzskates materiālu, kas jums palīdzēs vienmēr orientēties – kurus dārzeņus un augļus ledusskapī nevajag uzglabāt!
Kādus produktus nedrīkst glabāt ledusskapī?
Un tā, pirmais produkts, ko nekādā gadījumā nevajadzētu uzglabāt ledusskapī, ir šokolāde. Jo vēsumā tā ātri zaudē savu garšu un pārklājas ar gaišu, bāli zilganu “plēvīti” – tas arī izskatās ne pārāk pievilcīgi! Vislabāk šokolādi ir glabāt tumšā vietā, istabas temperatūrā.
Otrais produkts – maize. Kāpēc tā? Arī maizi, tāpat kā šokolādi, vajadzētu glabāt tumšā vietā, istabas temperatūrā (ar nosacījumu, ka istabā nav ļoti karsts). Ja tomēr telpā ir ļoti karsts, jāpadomā, kur maizi novietot, lai būtu nedaudz zemāki grādi, taču ledusskapis tam neder. Jo: maize ledusskapī uzsūc “svešas” smakas (pie tam parasti ne tās labākās) un pēc kāda laika sāk arī veidoties pelējums.
Izpildi testu!
Trešais produkts – banāni. Kāpēc? Jo tie kļūst ātrāk tumši, nekā tas būtu, ja jūs tos uzglabātu vienkārši virtuvē, kādā traukā un kas vēl interesanti – banāni vēsumā sāk bojāt citus pārtikas produktus, kas atrodas tiem blakus.
Ceturtais produkts – avokado. Pirmkārt, ledusskapī tie nenogatavojas. Otrkārt, bojājas tieši divas reizes ātrāk. Avokado ir jātur tumšā vietā istabas temperatūrā – tādējādi tie ātri nogatavojas, ja nu gadījumā veikalā esat nopircis vēl “cietus” un negatavus avokado.
Kādus vēl produktus nedrīkst glabāt ledusskapī, lasi nākošajā lapā: