“Ātrie” naktīs par daudz guļot

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītājas Lienes Cipules sasteigtie pārkārtojumi radījuši neapmierinātību gan pašvaldību vadītājos, gan paša dienesta darbiniekos, gan arī mediķu arodbiedrībā. Kaut gan Cipule uzskata, ka viņa savlaikus sniedz informāciju par ātrajā palīdzībā gaidāmajām pārmaiņām, tomēr viņai tiek pārmests, ka par plāniem, kas tiks realizēti, varot uzzināt vienīgi masu informācijas līdzekļos. Cipule Reģionālo attīstības centru apvienības sanāksmē otrdien, kur viņa bija uzaicināta tikties ar novadu vadītājiem, veltīja skarbus vārdus arī “Latvijas Avīzei”, kura sabiedrību informējot par NMPD vadītājas iecerētajiem jaunumiem pirms laika un tādējādi nodarot lielu ļaunumu. Te gan jāpiebilst, ka savlaikus uzrakstot par ieceri paaugstināt maksu par nepamatotiem izsaukumiem no 40 eiro līdz 56 eiro, kas radīja lielu neapmierinātību sabiedrībā, šis plāns tika atcelts.

Lasi arī: Sveču labvēlīgā ietekme

NMPD jau no jūlija sāks samazināt vakara, nakts un agrās rīta stundās (no plkst. 22.00 līdz 8.00) strādājošo ātrās palīdzības brigāžu skaitu. Kad apvienības vadītājs Vents Krauklis iepriekš lūdza dienesta vadītājai detalizēti izklāstīt, kur plānotas izmaiņas, viņa norādīja, ka to publiskošot preses konferencē trešdien un ka pašvaldību vadītāji par to tikšot informēti pēc tam. “Es neatkāpšos ne soli atpakaļ, šie lēmumi tiks pieņemti, lai cik nepopulāri tie būtu,” sacīja Cipule.

“Vai plāns ir slepens? Ja netiek runāts ar sabiedrību, labas ieceres var iegūt pilnīgi pretēju nokrāsu,” aizrādīja Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Normunds Audzišs un uzsvēra, ka Gulbenes novadā ir ne viens vien “baltais pleķis”, kur ātrā palīdzība nespēj ierasties 25 minūtēs. Ja noņems nost kādu nakts brigādi, tad var rasties lielas problēmas.

Turpini lasīt nākamā lapā…

Leave a Comment