Baiļu horoskops – uzzini no kā baidās katra horoskopa zīme un kā to pārvarēt!

Auns

Jūs, pēc dabas, esat diez gan impulsīvi, līdz ar to, bieži vien baidīties nemaz nav laika- viss, no kā būtu jābaidās, jau izdarīts! Bet, ja tā tomēr nenotiek, un dūša saskrien papēžos, tad galvenais, ko tieši nedrīkst darīt- pārgalvīgi mesties iekšā baiļu izraisošajā situācijā vai notikumā. Jūs varbūt pārsteidz, kāpēc nedrīkst uzvarēt bailes ātri un mērķtiecīgi? Ļoti vienkārši- bailes ir cilvēka aizsargmehānisms, un tas, parasti, nedarbojas bez iemesla. Protams, visbiežāk, iemesls ir psiholoģiskas dabas, ne reāls drauds Jūsu drošībai, taču, tā kā Auni reizēm ir pat pārāk drosmīgi, tad varbūt tas, ka izjūtat bailes par kaut ko, patiešām ir zīme, ka šai lietai jāpieiet nopietnāk? Nesasteidziet un nestrebjat karstu, mēģinot atrisināt radušos situāciju ar spēku un bravūru.

Vērsis

Šīs zodiaka zīmes pārstāvji parasti iet kā tanki un baidās reti. Daudz kas, protams, ir atkarīgs no audzināšanas, taču, visbiežāk Vērši bailēs sastingst. Respektīvi, viņi nedara neko. Viņi nekrīt panikā, taču, tajā pašā laikā, viņi arī simtprocentīgi necenšas atrisināt radušos situāciju. Vērši arī nemaz negrib atzīt, ka baidās, viņi drīzāk apgalvos, ka nav iespējams paveikt kādu lietu nevis tāpēc, ka netiek galā paši ar savām bailēm, bet gan tāpēc, ka apstākļi to neļauj- viens cilvēks nav izdarījis to, vai, otrs nav izdarījis šo. Vērsis bieži pataisa sevi par situācijas upuri, nevis ieskatās acīs savām bailēm. Nereti visu šo cirku pavada cerība no Vērša puses, ka, gan jau viss pats kaut kā atrisināsies un sakārtosies. Jo, priekš kam Vērsim ieguldīt savu enerģiju un laiku kaut kur, kas nav ne dzīvības, ne Nā*es jautājums? Ja tomēr Vērsis atzīst, ka baidās, tad tas, ko viņam vajadzētu darīt, ir rīkoties, nevis sastingt un nogaidīt. Bailēm ir jāieskatās acīs, lai tās aizietu. Ja Jūs aizžmiedzat savējās cerībā, ka bailes pašas aizies, tad, labākajā gadījumā, tās tikai noslēpsies. Sliktākajā- būs tur pat, kur bijušas.

Dvīņi

Ja kustīgie Dvīņi baidās, tad parasti skraida apkārt kā bezgalvainas vistas. Vienvārd’ sakot, sāk nervozēt un nesaprot, ko ķert, ko grābt. Visbiežāk Dvīņi pārvar bailes, sākot runāt glupības, viņi runā lietas, kas galīgi neattiecas uz baiļu rašanās iemeslu. Sliktākajā gadījumā, viņi sāk šo situāciju risināt, taču tas notiek ļoti haotiski un nepārdomāti. Uzreiz zvana kādam, prasa padomu, zvana citam un arī tam prasa, ko darīt. Bet, kas tad Dvīņiem būtu jādara? Viņiem būtu jānomierinās un jācenšas saglabāt vēsu prātu- apdomāt, kam zvanīs un kāpēc, apdomāt, vai šīm bailēm vispār ir racionāls iemesls? Lai atbrīvotos no bailēm, tām ir jāieskatās acīs, nevis jālēkā apkārt kā bokseris lēkā ap pretinieku. Un galvenais- ir jāveic labi apdomāts sitiens, kas liktu bailēm uzreiz izšķīst, nevis jābaksta tās un jāskatās, ka nu būs.

Vēzis

Šīs zodiaka zīmes pārstāvjiem bailes nav nekas svešs, tikai jautājums, vai viņi to atzīst? Vēži jūt tik daudz, ka labāk reizēm nebūtu jutuši, tāpēc ir tikai loģiski, ka kaut kādā brīdī piezogas bailes no tā, ka tas varētu atkārtoties, jeb, ka atkal varētu izjust tās pašas emocijas. Lai, cik racionāls būtu prāts, sirdij nepavēlēsi. Kad Vēži baidās, viņi raud. Ja no raudāšanas ir izauguši, tad ļoti noslēdzas sevī. Aiziet, nolien pēc iespējas klusākā stūrī un mēģina apspiest savas emocijas. Tam visam bieži vien pievienojas neizpratne ar jautājumu, kāpēc tas ar mani notiek? Kā arī, sevis žēlošana. Pēc tam, bieži vien zvaniet mammai, tētim, vai kādai citai tuvai personai. Vēžiem jāsaprot, ka bailes ir tur, kur nav mīlestības. Tas nozīmē, ka Jūs baidāties no tā, ka atkal būsiet slikts, muļķis, nepraša, pamests, nepietiekami labs un tā tālāk. Bet, kas tad ir visas tikko uzskaitītas emocijas? Tā ir sevis nemīlēšana un nepietiekama novērtēšana. Kad sākat baidīties no kaut kā, padomājiet, vai šīs bailes ir tiešām racionālas un pamatotas, vai tām apakšā slēpjas sevis nemīlēšana un zems pašvērtējums? Ja tā, tad strādājiet ar sevi. Pārliecību par savām spējām var iegūt tieši pārvarot bailes, nevis ļaujoties tām.

Lauva

Kad zvēru karalis baidās, tad, protams, izliekas, ka tā nav. Nu, labi, ne vienmēr, taču, bieži vien Lauvas lepnums un nevēlēšanās atzīt, ka arī viņš no kaut kā baidās (vai, ka viņu kaut kas uztrauc), pārvēršas izrādē, uz kuru droši var nākt ar popkornu. Lauva kļūst iekšēji nervozs, kas izpaužas kā mirklīgi emociju uzplūdi- pēkšņi sabļaujot, vai pēkšņi smejoties par kaut ko galīgi nesmieklīgu. Visbiežāk, apkārtējie pēkšņi kļūst pie kaut kā vainīgi, lai gan, visi saprot, ka tā ir Lauvas atbildība, nevis, kāda cita, uz kuru cenšas novelt vainu. Tad, kad karalis ir spējīgs sagremot faktu, ka viņam no kaut kā ir bail- no neizdošanās, no tā, ka nebūs gana labs, un tml., tad viņš par visām varēm cenšas sevi pārliecināt un nomierināt- viss taču būs labi, nav pamata uztraukumam, man vienmēr viss izdodas. Un tā arī ir pareizi! Lauvas baidās tikai tad, kad ir reāls pamats bailēm- kad zina, ka nav pienācīgi sagatavojušās vai izdarījušas konkrēto lietu. Kas vainīgs, tas bailīgs! Lauvām ir netikums atstāt visu uz pēdējo brīdi, vai vienkārši paļauties uz savu šarmu ar cerību, ka gan jau kaut kā izgrozīsies. Tāpēc, veltiet laiku, lai sagatavotos un justos pārliecināts par sevi, tādejādi pataupot nervus sev un citiem.

Jaunava

Šie domātāji un analizētāji baidās ļoti reti- tikai tad, kad tiešām nespēj izdomāt, ko darīt, kāpēc tā notiek un tam līdzīgi. Viņi diez gan labi tiek galā ar bailēm, jo spēj sevi ar prātu nomierināt. Viņi arī labi pamana tos sīkumus, kas varētu vēlāk iegriezt, tāpēc nodrošinās arī pret to. Ja jau viss tiek kontrolēts, tad nav no kā baidīties, vai ne? Bet, vai tiešām ir iespējams visu vienmēr kontrolēt? Protams, ka nē. Un tad gan iezogas bailes- kas būs, kā būs, ko darīt, tad kad tā būs. Ar šo domāšanu Jaunavas var padarīt pašas sevi trakas, bieži vien, radot nevajadzīgu stresu. Nereti, viņas no mušas uzpūš ziloni, jo redz katrai detaļai tik daudz šķautņu, ka viņām tiešām šķiet- ir reāls pamats uztraukumam, bet citi to nepamana, tāpēc nesaprot, par ko Jaunava iespringst. Jaunavām ir jāmācās vairāk ļauties un mazāk kontrolēt. Nav nemaz tik slikti, ja tos dzīves grožus netur tā, ka rievas paliek plaukstās. Varbūt bērītis aizrikšos tur, kur jūs nebijāt plānojis, bet beigās, izrādīsies, ka tā tomēr bija vislabāk?

Svari

Varētu domāt, ka Svaru dzīve sastāv no mūžīgām bailēm, jo viņi grūti pieņem lēmumu. Daudzi to tulko, kā baidīšanos, bet tā nebūt nav. Tā ir vēlme pēc vislabākā rezultāta, tāpēc jāizsver rūpīgi visi par un pret. Ja Svari baidās, tad tikai no tā, ka nebūs gana labi- paši savās acīs. Viņiem ir ļoti augsti standarti un uzstādījumi pret dzīvi, tāpēc ir, ko iesvīst, mēģinot tos izpildīt. Svariem būtiska ir harmonija, gan sevī, gan sev apkārt, un bailes no tā, ka šo harmoniju kāds vai kaut kas varētu izjaukt, ir diez gan reālas. Tas, ko Svari var darīt, lai tā nebūtu, ir apzināties, ka harmonija un laime ir iekšējs stāvoklis, ka tas nav atkarīgs no ārējiem apstākļiem. Jūs taču ziniet stāstu par vecīti un večiņu, kuri dzīvoja mazā būdiņā kalnos, viņiem nekā daudz nebija, taču viņi bija ļoti laimīgi. Tāpat ir ar Jums- ja Jūs mākat sevī radīt šo stāvokli, tad neviens un nekas nespēj to atņemt. Var atņemt māju, mašīnu, naudu, bet neviens nekad neatņems paļaušanos, ticību, ka viss notiek uz labu, prieku par iespēju dzīvot un pieredzēt mazās laimītes- bērnu buču no rīta, plaukstošu ziedu savā dārzā, vai mīļotā mājdzīvnieka ieritināšanos pie kājām.

Skorpions

Šīs zīmes pārstāvji ļoti labi tiek galā ar bailēm, stresa apstākļos viņi spēj saglabāt vēsu prātu tik ilgi, kamēr tas neattiecas uz tēmām, kuras ir saistītas ar sirdi- attiecības, ģimene, draugi un tml. Skorpioni sajūtot bailes, uzreiz mēģina tās likvidēt, likvidējot to cēloni. Viņi intuitīvi jūt, no kuras puses smaka nāk, tāpēc uzreiz dodas tajā virzienā un ievieš kārtību. Ja nu tomēr, Skorpions nav spējis paredzēt konfliktsituāciju vai kaut ko, kas rada bailes, viņi tās ļoti labi spēj pastumt malā un izlikties, ka nekā nav. Viņi brīnišķīgi spēj savā prātā esošo problēmu norakt visdziļākajā stūrī un nelikties par to ne zinis tik ilgi, cik vien iespējams. Viņiem tas šķiet vieglāk, nekā reāli ķerties klāt tās risināšanai, lai gan, kur tad ir tas vieglākais ceļš, ja noraktā problēma tāpat liek par sevi manīt caur vieglāku aizkaitināmību, neapmierinātību ar sevi un citiem. Ja puvušai olai uzliek virsū sedziņu, tad, protams, to vairs neredz, bet vai tad smaku arī vairs nejūt? Kad pienāk pēdējais brīdis un tūlīt jau viss draud sprāgt, Skorpions izlēmīgi pieņem lēmumu un rīkojas. Tikai kāpēc tā nevar jau no paša sākuma? Šīs zīmes pārstāvjiem ir jāmācās pašdisciplīna, saprotot, ka atliekot visu uz pēdējo brīdi, Jūs radāt nevajadzīgu stresu un bailes no tā, kā viss beigsies.

Strēlnieks

Šīs zodiaka zīmes pārstāvji ar bailēm tiek galā ļoti īpatnējā veidā- viņi vienkārši atkāpjas no tā iemesla, kas bailes ir radījis, un dodas laimes meklējumos citur. Šis nav labākais mehānisms, jo beigās, tiek iesākts ļoti daudz kas, taču maz no tā tiek novests līdz galam. Principā, tiek izdarīts tikai tas, kur nav pārāk lielu sarežģījumu mērķa sasniegšanai. Par sarežģījumiem var uzskatīt drīzāk psiholoģiskas dabas iemeslus- neticēšanu sev, sajūtu, ka nekas neizdosies, intereses zudumu. Bieži, tas, kas nepadodas viegli, zaudē interesi Strēlnieka acīs, jo viņam ir ļoti svarīgs mērķis- nonākt tur pēc iespējas ātrāk, nevis piņķerēties gar sīkumiem, kas traucē pie mērķa nokļūt. Varētu teikt, ka Strēlnieks baidās no tā, ka viņam atņems brīvību, ka viņu ierobežos. Un atbildība, jeb uzņemšanās darīt vienu konkrētu lietu ilgstoši, pēc Strēlnieka domām, ir ierobežojoša. Tāpēc, tikko kā viņi sajūt būra restes, tā laižas lapās. Strēlniekam ir jāsaprot, ka viņš pats rada notikumus sev apkārt un pats izdomā, vai tie ir ierobežojoši, vai nē. Runa ir par attieksmi- mazi bērni, vai ilgstošas, stabilas attiecības nav ierobežojošas, ja tās spēj sniegt prieku, ja bērni kopā ar Strēlnieku dodas piedzīvojumu meklējumos, ja Sieva/Vīrs kopā ar Strēlnieku dodas uz pasaules malu, pēc kuras viņš tā tiecas.

Mežāzis

Šīs zodiaka zīmes pārstāvjiem bailes, viņuprāt, ir sveša lieta, jo viņi ir stipri un ne no kā nebaidās. Diez gan ironiski, vai ne? Ironiski tāpēc, ka tieši Mežāži ir tie, kuru dzīves visvairāk ietekmē bailes. Mežāži ir kontrolējoši- viņiem viss ir jāzina, viss jāspēj paredzēt, jāizdomā visi iespējamie varianti. Bet, kāpēc viņi tik ļoti vēlas kontrolēt? Jo baidās, ka nepiepildīs uz sevi liktās cerības, baidās, ka neattaisnos savas ambīcijas. Tādā gadījumā, viņi nespētu cienīt paši sevi, tāpēc, par visām varēm cenšas kontrolēt, jo tas izslēdz variantu, ka kaut kas varētu neizdoties. Bailes nebūt gana labam gan savās, gan citu acīs, it tas, kas vislabāk raksturo Mežāzi. Šīs bailes rodas no tā, ka Mežāžiem ir izteikta atbildības sajūta. Tikai pajautājat sev, par ko Jūs uzņematies atbildību? Par citu dzīvēm, vai savu? Par citu darbiem, vai savu? Mežāžiem bieži ir sajūta, ka viss pasaules smagums gulstas uz viņu pleciem, taču, kas rada šo sajūtu? Protams, viņi paši! Domājiet par sevi un savu labumu, tad arī bailes mazināsies. Lai ir tās ambīcijas, štrunts ar kaut kā pierādīšanu sev, bet tieciet vaļā no tās atbildības sajūtas par citiem- par to, vai viņi varēs ar Jums lepoties, par to, ko viņi domās, par to, kā dzīvos. Tās ir viņu, to citu, dzīves, ne jūsējā.

Ūdensvīrs

Šīs zodiaka zīmes pārstāvju bailes rodas, galvenokārt, štruntīgā pašvērtējumā. Ja Ūdensvīrs jūtas pārliecināts par sevi, mīl sevi un ir apmierināts ar sevi, tad parasti ne no kā nebaidās. Visu uztver ļoti pragmatiski un racionāli. Esošie šķēršļi viņā nerada nepatīkamas emocijas, jo viņš mīl sevi- un tur kur ir mīlestība, tur nav baiļu. Bet, kā tad ir? Ūdensvīri ļoti vēlas kaut kas būt- pierādīt sevi, būt sabiedrībā atzīti un cienīti. Un arī šīs vēlmes pamatā ir pašvērtējums, kas nav pietiekošs, jo, ja Tu sevi mīli, tad kāpēc kādam kaut kas ir jāpierāda? Tad priekš kam ir vajadzīga atzinība vai sajūta, ka esi princese/princis, ja Tu zini, ka tāds esi. Ķīnietis taču negaida, ka katru dienu viņam kāds atgādinās, ka viņš ir ķīnietis. Viņš to zina un viss. Ūdensvīri ir kritušie karaļi, tāpēc viņu uzdevums ir nebaidīties no tā, kas ir tur lejā- zem troņa. Ja viņi iemācītos novērtēt vienkāršos dzīves priekus un mazās laimītes- plaukstošu ziedu, mīļu rīta buču, mājdzīvnieka ieritināšanos pie kājām, pazustu arī viņu bailes no tā, ka netiks atpakaļ savā tronī, jo karaļa tronis ir visur, kur ej, ja vien sirdī esi īsts karalis. Līdzīgi kā filmās, kur darbība notiek viduslaikos un īsto princi, vai karali nolaupa- viņš tāpat turpina izturēties kā tas, kas viņš ir, arī bez troņa un pils.

Zivis

Ar Zivīm ir ļoti vienkārši- viņas baidās no atbildības. Baidās, ka nespēs šo atbildību panest, pievils sevi un citus, tāpēc to nemaz neuzņemas. Ja tomēr ir uzņēmušās, tad izjūt ļoti lielu stresu par to, kā viss iznāks. Par daudz cenšas, pārdzīvo tur, kur tas nemaz nav vajadzīgs. Ideālā variantā viņas atrod kādu, uz kuru šo atbildību novelt, piemēram, ja jāraksta bakalaura darbs, tad visticamāk atradīs kādu, kurš par naudu to izdarīs. Ja tā nav opcija un audzināšana neļauj, tad Zivis ļoti nervozē, kamēr darbs nav nodots un aizstāvēts. Protams, ļoti bieži Zivis to maskē ar vienaldzīgu attieksmi un izliekas, ka viņus tas neuztrauc (arī, ja kaut kas neizdodas). Savukārt otra daļa Zivju spēj izjust patiesu vienaldzību pret notiekošo, arī, kad neattaisno savas cerības, viņām ir pa īstam vienalga. Jāteic, ka tādu cilvēku ir maz. Bet arī, kas tad ir vienaldzība? Tas nozīmē, ka cilvēks nekādā mērā nevēlas to notikumu vai lietu ielaist savā prātā, sirdī. Bet, kāpēc? Varbūt, ka tomēr baidās no tā, kādas emocijas tas var izraisīt? To varētu izskaidrot kā bailes tikt pieviltam, jeb kā nespēju uzticēties. It sevišķi, ja šī uzticēšanās kādreiz ir tikusi pievilta.

Sagatavoja: Zvaigžņu Tulks

nm_13362735

Leave a Comment