Baisākie rituāli pasaulē: zīlēšana ar mirstošiem, sieviešu kropļošana, pēcNā*es kāzas

Par rituāliem dēvē noteiktas cilvēku darbības, kurām piedēvēta simboliska nozīme. Rituāli var sakņoties kopienas vai sabiedrības tradīcijās vai reliģiskajos priekšstatos, bet dažas, raugoties no veselā saprāta pozīcijām mūsdienās, šķiet gluži nesaprātīgas, ja pat ne biedējošas un šokējošas.

Kā ķelti izmantoja mirstošus cilvēkus

Ar īpaši nežēlīgām izdarībām reliģiozos vai kādos citos nolūkos izcēlās senie ķelti. Druīdi dedzināja gūstekņus un noziedzniekus speciālās no kārklu klūgām savītās figūrās. Ja noziedznieku un gūstekņu pietrūka, druīdi izraudzījās nevainīgus cilvēkus no tautas, pamatojot upura nepieciešamību ar slimību, kas aiznes sev līdzi lopu un cilvēku dzīvības. Dažkārt tāda upurēšana notika pirms lielas kara kampaņas.

Druīdi izmantoja cilvēka ķermeni pareģošanai, turklāt nevis mirušu, bet “svaigu”. Par mirušu to pārvērta ar vienu precīzu sitienu pa muguru. Pēc pirmsNā*es konvulsiju intensitātes pareģoja gaidāmos notikumus, uzvaru vai sakāvi kaujā, kā arī to, kāda būs ziema. Cita metode paredzēja sist pa vēderu, un tad nākotnes notikumus pareģoja pēc strūklas biezuma, kas iztecēja no vēdera.
Lai radinieks neatgrieztos no mirušo pasaules un nepaņemtu sev līdzi pārējos, viņam nocirta galvu un drošībai sadalīja gabalos, lai pilnībā droši pasargātu sevi no mirušā lāsta. Apbedījumos bieži atrod tikai atsevišķas ķermeņa daļas – roku, galvu, iegurni un tamlīdzīgi.

Ķeltiem bija izplatīts arī kanibālisms. Piemēram, bija paraža dēliem apēst mirušā tēva gaļu, lai iegūtu vīrišķību un spēku. Bet, lai pārbaudītu sava bērna radniecību, tēvs savu varbūtējo pēcteci ielika laivā vai grozā un palaida pa straumi. Ja mazulis izdzīvoja, tad aizdomām nav bijis pamata.

Lai kļūtu par augstāko druīdu, kandidātam bija jāatbrīvojas no pinekļiem un jāizkļūst no zārka, kas atradās atklātas jūras dibenā. Vadītājam vajadzēja būt labākajam un spēcīgākajam, jo tikai ar gribu un izturību apveltītam cilvēkam uzticēja augstākās zināšanas.
Sievu un kalpus dažos ķeltu rajonos dedzināja kopā ar mirušajiem druīdiem, lai visiem kopā labi dzīvotos arī aizsaulītē.

Lasi vēl: Deviņas pazīmes, kas norāda, ka mēs “maksājam” par mūsu senču grēkiem un parādiem

Šķir lapu tālāk, lai lasītu par vēl citiem šausminošiem rituāliem visā pasaulē!

Leave a Comment