Baiss zinātnieku atklājums: kura cilvēka ķermeņa daļa kustās pat gadu pēc Nā*es?

Austrālijas zinātniece Alisone Vilsone pusotra gada ilgā pētījumā noskaidrojusi, ka cilvēka līķis sadalīšanās laikā ievērojami kustoties, turklāt vairāk nekā gadu pēc cilvēka Nā*es, vēsta medijs “AFP”.

Vilsone saka, ka kustēties līķiem liek sadalīšanās process, proti, kad ķermenis sāk mumificēties, muskuļu saites izžūst, liekot ķermeņa daļām kustēties, raksta apollo.lv

“Mēs atklājām, ka īpaši kustās līķa rokas,” izdevumam “ABC News” teica Vilsone. Pētniece pie šī atklājuma nonāca, kad 17 mēnešus ar 30 minūšu intervāliem filmēja donora līķi.

Pētījums tika veikts slepenā laboratorijā “AFTER”, kas zemeslodes dienvidu puslodē ir vienīgā vieta, kur tiek pētīti cilvēka sadalīšanās procesi.

“Līdz šim visi šāda veida pētījumi bija balstīti uz ziemeļu puslodē veiktiem novērojumiem, tomēr tur ir citādāks klimats un pat insekti, kas piedalās sadalīšanās procesā,” skaidroja Vilsone.

Atklājumi var palīdzēt Pol***jai precīzi noteikts cilvēka Nā*es brīdi, ka arī labāk noskaidrot Nā*es iemeslu, ziņo apollo.lv

Lasi vēl: Vīrietis gadu palīdzēja vārnu ģimenei. Pienāca diena un viņš uz lieveņa atrada dīvainu pateicības zīmi

“Šis pētījums ir ļoti nozīmīgs, lai palīdzētu likumsargiem atklāt noziegumus, kā arī var noderēt dažādu katastrofu un nelaimes gadījumu izmeklēšanā,” piebilda Vilsone.

Vilsones pētījums vēl gaida savu publicēšanu zinātniskajā žurnālā, tomēr šī lauciņa eksperti atklājumam jau ir pievērsuši uzmanību.

“Šo pētījumu es uzskatu par ļoti intriģējošu un gaidu, kad varēšu ar to iepazīties publicētā formātā,” ziņu izdevumam “Newsweek” teica zinātniece Līza Dadio, kura nebija iesaistīta šajā pētījumā.

COMMENTS

Leave a Comment