Ir zināms kā tiks sodīts A.Gobzems par rīkoto politisko akciju ”Rododendrs”

Nedēļas laikā pret Saeimas populistu Aldi Gobzemu ierosināts 21 administratīvā pārkāpuma process. Vēl desmit šādi procesi un četri kriminālprocesi sākti pret viņa sekotājiem pēc akcijas pie Rīgas pils, kur skaļākās izdarības bija ķīviņš ap klavierēm un mazo vajadzību nokārtošana zem Ziemassvētku egles.

Gobzems daudzās Latvijas pilsētās sarīkojis tikšanos ar saviem piekritējiem. Tā kā ar pašvaldībām šie pasākumi nebija saskaņoti un notika, pārkāpjot epidemioloģiskos ierobežojumus, vairākkārt to norisē iejaucās Pol***ja, deputātu īslaicīgi aizturot. Piemēroto naudassodu apjoms jau tuvojas 10 000 eiro, raksta jauns.lv

Lasi vēl: Baiss zinātnieku atklājums: kura cilvēka ķermeņa daļa kustās pat gadu pēc Nā*es?

Vai nedraud kriminālatbildība?

Rodas jautājums – kā viens cilvēks sistemātiski var veikt pārkāpumus, bet viņu soda tikai ar naudassodu. Vai par līdzīgu atkārtotu pārkāpumu nedraud kriminālatbildība?

“Kas Jauns Avīze” aptaujāja vairākus Saeimas deputātus – juristus, kuri gan nevēlējās šādā kontekstā minēt savu vārdu, bet izklāstīja savu skaidrojumu.

Administratīvā atbildība var pārtapt kriminālatbildībā tikai tad, ja par konkrētu pārkāpumu atkarībā no nodarījuma smaguma vai kaitējuma ir paredzēti abi šie atbildības veidi. Piemēram, par malu zvejniecību vai medniecību vai narkotiku glabāšanu. Ja nodarījums būs neliels, jāatbild būs administratīvi, ja liels vai gada laikā noticis atkārtoti, var iestāties arī kriminālatbildība. Par pulcēšanās aizliegumu pārkāpšanu kriminālatbildība nav paredzēta.

Leave a Comment