Basketboliste Liene Jansone par dēla audzināšanu Latvijā: “Drošībā mēs esam, bet vērību es nezaudēju”

Ekrānšāviņš no STV raidījuma

Bijusī Latvijas izlases basketboliste Liene Jansone (39), kas nu jau trīs gadus ir mamma dēliņam Marsello, dzimušam attiecībās ar mīļoto afroamerikāņu izcelsmes vīrieti Čārlzu Smitu, dalījusies pieredzē, kā Latvijā ir audzināt atvasi ar atšķirīgu ādas krāsu.

Stāstot par savu dzīvi mūsu valstī un komentējot ASV nerimstošos grautiņus un ielu vardarbību, ko izraisīja afroamerikāņa Džordža Floida Nā*e policista rīcības dēļ, Liene izteikusies, ka nespējot saprast, kā mūsdienās par cilvēku var spriest pēc viņa etniskās piederības.

Sieviete stāsta, ka arī Latvijā pilnīgi droša nejūtoties un ne mirkli nespējot pilnībā atslābt.

“Teikšu kā ir – drošībā mēs esam, bet vērību es nezaudēju. Zemapziņā esmu gatava tam, ka varu saņemt kādu nepatīkamu komentāru. Atbrīvoties nespēju nekad,” atklāj Liene, piebilstot, ka no dēliņa neatkāpjas ne soli.

Viņa gan atzīst, ka nekādas nejaukas piezīmes no cilvēkiem Latvijā neesot dzirdējusi.

“Latvieši neko nesaka, taču pie sevis gan jau kaut ko nospriež, jo tāda ir mūsu tautas mentalitāte,” norāda bijusī basketbola spīdekle.

Viņa pauž prieku un gandarījumu, ka Latvijā nav saskārusies ar viņas atvasītei veltītiem rasistiskiem komentāriem.

“Tieši otrādi – dēliņu visi grib samīļot un pabužināt, pataustīt viņa sprogainos matiņus,” bilst Liene.

Jansone pirms kāda laika atklāja, ka viņas elks kopš jaunības esot bijis megaslavenais afroamerikāņu aktieris Denzels Vašingtons.

Lasi arī: Šis Melānijas Trampas tērps ieies Pasaules vēsturē

Paraugoties uz Lienes vīru, šķiet, ka viņas sapnis ir piepildījies, bet bijusī basketboliste noliegusi, ka viņai bijis nodoms apprecēt savu Denzelu Vašingtonu. “Tas vienkārši dzīvē tā sanāca, salikās un notikās,” iepriekš pauda Liene.

 

Šķir otru lapu, lai nokatītos VIDEO, kurā LIENE vairāk stāsta par savu ģiemeni un dzīvi

COMMENTS

Leave a Comment