Beidzot atklāts laimes noslēpums – zinātniski pārbaudīti 4 soļi, kā izmainīt attieksmi

Grāmatas sastādītājs Amits Sūts iepazīstina lasītājus ar 5-3-2 tehniku, kas palīdz trenēt prātu fokusēties uz pozitīvo dzīves pusi. Ko prasītu pilna laime?

Aizmirsti naudu, veselību un panākumus. Pamatojoties uz zinātnieku grupu pētījumiem, tas, kas tev patiešām ir vajadzīgs, ir četru soļu programma, kas maina domāšanu.

Šī programma tika izstrādāta Mayo kl**ikā Minesotā un tā ietver uzdevumu sēriju, kas trenē cilvēka prātu izvēlēties laimi.

Amits Sūts, kurš vadīja šo pētījumu, min, ka 40 – 50% laimes balstās uz izvēlēm, ko tu pieņem, un uz to, uz ko tu fokusē savu prātu katru dienu.

“Tu vari izvēlēties dzīvot, fokusējoties uz to, kas tavā dzīvē ir pareizs un skaists,” saka A.Sūts, kurš ir jaunās grāmatas autors “Mayo kl**ikas laimes rokasgrāmata: četru soļu plāns elastīgai dzīvei”.

“Laime ir ieradums,” viņš saka. “Daži no mums ar to ir piedzimuši, dažiem to nākas izvēlēties.”

Iepriekšējie pētījumi ir pierādījuši, ka mūsu prāts cieši fokusējas uz negatīvo pieredzi.

Mūsu senčiem šāda uztvere ir palīdzējusi izdzīvot briesmu gadījumos, izmantojot evolūcijas priekšrocības.

Amits arī saka, ka negatīvo domu novirzīšana un fokusēšanās uz pozitīvajām, cilvēku padarīs daudz laimīgāku, nekā viņš spēj iedomāties. Bet to ir vieglāk pateikt, nekā izdarīt.

“Ir vienkāršas tehnikas, kuras ir jāatkārto. Piemēram, domājot par to, vai kaut kam no tā visa, kas tevi nomāc, būs kāda nozīme pēc pieciem gadiem. Ja nē, tad tas nav tava laika vērts.”

Grāmata māca cilvēkiem katru dienu fokusēties uz kādu citu pozitīvu emociju, piemēram, pateicību, piedošanu un laipnību.

Pirmā programmas daļa ir prāta trenēšana tā, lai tu spētu valdīt pār savām domām.

Treniņš ietver arī 5-3-2 tehniku: tā iekļauj:

  1. Pirmo domu no rīta velti pateicībai pieciem cilvēkiem no savas dzīves, ka viņi tajā atrodas
  2. Kad satiec savu ģimeni, pirmajās 3 minūtēs izturies pret viņiem kā pret sen pazudušu draugu – tāpat arī nenosodi un neietekmē kādu no viņiem
  3. Pirmajās divās sekundēs, kad satiec jebkuru cilvēku, domās saki viņam: “Es vēlu tev labu!”

Otrais solis ir grāmatas plānā ir emocionāla elastīguma izveidošana, kas attīstīsies no pateicības, līdzjūtības, pieņemšanas un piedošanas.

“Kad kaut kas neizdodas,” viņš min, “centies koncentrēties uz to, kas bija izdevies, nevis uz to, kas nogāja greizi.”

Trešais programmas solis ir sava prāta un ķermeņa savienības nostiprināšana.

Amits iesaka tādas aktivitātes, kas atbrīvo prātu, piemēram, lasīšana, nodarbošanās ar sportu, mūzika, māksla, lūgšanas, meditācija un joga.

Visbeidzot viņš min, ka cilvēkiem vajadzētu izvēlēties veselīgus ieradumus, tādus kā – biežāka sportošana un veselīgāka ēšana.

“Mēs bieži dzīvi uztveram nopietnāk, nekā vajadzētu.” Tādēļ ir vērts izmēģināt šo programmu – Amits min, ka šo soļu atkārtošana aptuveni 10 nedēļas, varētu izmainīt visu tavu domāšanas veidu!

 

Avots: www.dailymail.co.uk

Leave a Comment