Celtnieks ar īpašo balsi. Dainis Skutelis vislabāk jūtas Latgalē

Latvija savulaik viņu iepazina kā “celtnieku ar apbrīnojamu balsi” no TV šova “Zelta talanti”, bet tagad Dainis Skutelis ir pieprasīts mūziķis, kurš dzirdams arī koncertu sērijā “Melodiju serpentīns”, raksta Mājas viesis un portāls la.lv. 

Tomēr vislielāko prieku viņš gūst Latgalē, kur Daini pēc koncertiem mājās gaida sieva Liene, meitiņas Karlīna un Enija, kā arī divi zirgi.

Izrādās, ka “Melodiju serpentīns” nav vienīgais muzikālais projekts, kurā patlaban darbojas Dainis. Kopā ar Antru Stafecku, Anmary, Uģi Rozi, Kristīni Kārkli, Kristapu Krievkalnu un citiem mūziķiem viņš piedalās arī koncertuzvedumā “Dod, Dieviņi”, kas ir veltījums Latvijai dzimšanas dienā.

Tēva ietekme

Dainis dziedāt sācis jau bērnībā. “Cik sevi atceros, visos ģimenes pasākumos, stāvot uz galda vai krāsns, vienmēr dziedāju,” teic Dainis. Pie tā lielā mērā “vainojams” tēvs, kurš strādāja par mūzikas skolotāju un arī savu dēlu mudināja pievērsties dziedāšanai. Vēlāk Dainis piedalījies vairākos dziesmu konkursos – “Cālis”, “Ko tu proti?”, “Do-re-mi”, “Ma-na tautasdziesma” u. c. Pirmos skolas gadus viņš pavadījis Rudzātu vidusskolā. Šajā skolā darbojas bērnu mūzikas skolas filiāle, un tajā, protams, mācījās arī Dainis. Kad zēns bija ticis līdz piektajai klasei, ģimene mainīja dzīvesvietu uz Smelteru ciemu, līdz ar to Dainim nācās mainīt skolu un viņš nonāca Salas pamatskolā. Lai gan te nebija mūzikas vidusskolas, tieši šajā laikā viņam sanāca visvairāk dziedāt, gan piedaloties konkursos, gan uzstājoties un priecējot ļaudis.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment