Ceļu Pol***ja, veicot riepu stāvokļa pārbaudes, vienas stundas laikā 3 automašīnām anulēja tehniskās apskates izsniegto atļauju

No 1. decembra visiem transportlīdzekļiem, kas brauc uz brauktuvēm, jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām ar minimālo protektoru 4 mm. Atklāšanas dienā CSDD un Valsts Pol***jas kopīgiem spēkiem stundas laikā tika atņemtas trīs automašīnas, kurām tika atņemta tehniskās apskates uzlīme – transportlīdzekļu protektora dziļums zem noteiktās robežas.

Ceturtdienas pēcpusdienā Latvijas Televīzija kopā ar Valsts policiju un CSDD iesaistījās kopīgā misijā. Pēc neilga laika kādam kabīnes vadītājam tika lūgts pārbaudīt riepas. Riepas protektora rievas tika mērītas līdz tās dziļumam. Riteņi apstājās, 3 milimetru plaisa neļāva tālāk braukt, liecinot par nepieciešamību vēlreiz pārbaudīt automašīnu.

Takša vadītājs mēģināja policistu acu priekšā piedāvāt jaunas riepas un to nomaiņu, taču atļauja netika dota. Šoferis meklēja evakuatoru, lai palīdzētu. Starp dažām automašīnām autostāvvietu rotāja BMW. Pirms neilga laika šis auto tika rūpīgi apskatīts. Aizmugurējās riepas ir bīstami tuvu plikpaurībai. Šai automašīnai tika noplūkta numura zīme un tehniskās apskates uzlīme, tomēr vadītājam bija jāmeklē evakuators.

Mirdzošajam “Mercedes” reida laikā trūka tehniskās apskates uzlīmes, kuras riepas tika uzskatītas par neatbilstošām. Stundas laikā CSDD un Valsts Pol***ja reida laikā trīs transportlīdzekļiem pārtrauca tehnisko apskati.

CSDD pauda nožēlu, ka šī gada rādītāji ir bēdīgi – katrai ceturtajai pārbaudītajai automašīnai bija riepas, kuru protektors ir pārāk sekla. CSDD ziņoja, ka šogad autovadītāji biežāk tiek pievilkti par nepietiekamu riepu protektoru. Vientuļajā trešdienā divu stundu laikā tika pārvilkti seši transportlīdzekļi ar vasaras riepām. Riepu protektoru dziļums ir tikai milimetri, un riepas ir izturējušas daudzus gadus. Šo seno riepu gumija ir sabojājusies, kļuvusi cieta un trausla. CSDD Rīga klientu apkalpošanas centra vadītājs Uldis Zandbergs skaidro: Ja riepas protektors decembrī ir pie četriem milimetriem, ņemot vērā ikdienas braukšanas apjomu, redzams, ka pēc pāris gadiem tas nebūs piemērots. nedēļām vai pat mēnesim.

Vaina ir servisos, kuriem es uzticējos – iegādājos tos nesen, taču viņi neko nepieminēja, vakar iegādājos lietotas riepas, un viņi teica, ka tām ir 4,5 milimetri protektora, taču acīmredzot tas tā nebija. Zandbergs atzīmēja, ka autovadītājiem vajadzētu būt paškritiskākiem: “Jāskatās uz riepu stāvokli, jo, kad notiek avārija, nepalīdzēs atruna, ka vainīgs serviss. Visi atbild par auto, ko paņem līdz ceļam.Līdz šim brīdim šie noteikumi bijuši Ropažos, Ogrē, Baldonē, Jūrmalā un Rīgas pilsētā. CSDD iecerējusi veikt ikdienas reidus Latvijas pilsētās.

Leave a Comment