Cepta liellopu gaļas krūtiņa: garda gaļas ēdiena recepte

Pagatavošana:

Uzsāciet krūtiņas gatavošanu, atdalot liekos taukus. Neatdaliet tos pilnībā, tas ļaus saglabāt mīkstumu mīkstu un sulīgu. Garšojiet un pārkaisa gaļu ar sinepēm, garšaugiem un sāli pēc savas gaumes. Pievienojiet eļļu un piparus. Gaļu kārtīgi ierīvē ar garšvielām. Atstāj marinēties ledusskapī vismaz uz 12 stundām.

Kad marinēšanas laiks ir pagājis, ķerieties pie gatavošanas. Paturiet prātā, ka šķēles būs jāgatavo dažas stundas, un pēc tam tās būs jāaptin alumīnija apvalkā, lai turpinātu gatavošanu.

Paņemiet cepamo paplāti un tās apakšā novietojiet režģi, lai gaļa nenonāktu tiešā kontaktā ar paplāti un cepšanas laikā izdalījušās sulas nokļūtu apakšā. Lai pārbaudītu gaļas iekšējo temperatūru un vēlamo gatavības pakāpi, ir nepieciešams termometrs.

Gaļu ievieto cepeškrāsnī 130 grādu temperatūrā uz 40 minūtēm, lai veidotos garoziņa. Krūtiņas iekšpusē temperatūrai jāsasniedz 95 grādi. Tad izņem gaļu no cepeškrāsns un ietin folijā.

Ieliek gaļu atpakaļ cepeškrāsnī uz 2 stundām, un krūtiņas temperatūrai iekšpusē jāsasniedz 92 grādi. Kad tā ir gatava, ļauj tai 30-40 minūtes nostāvēties izslēgtā cepeškrāsnī.

Pēc šā laika liellopa krūtiņu sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Noslēgumā iesakām notecināt gaļas sulu, kas notecēja pannas apakšā, un izmantot to kā piedevu pie liellopa gaļas krūtiņas.

 

Leave a Comment