Četras agrīnas olnīcu vēža pazīmes – par šo ir jābūt informētai ikvienai sievietei!

Patlaban vēzis ir visizplatītākais Nā*es cēlonis gandrīz visās pasaules valstīs. Kanādā vairāk nekā 30 procentos gadījumu pie Nā*es ir vainojama tieši šī Sli**ba.

Olnīcu vēzim ir 2800 jauni saslimšanas gadījumi un 1750 Nā*es Kanādā un 22,280 jaunas saslimšanas gadījumi un 14,240 Nā*es Amerikā 2016. gadā vien.

Ja olnīcu šūnās nokļūst ļaundabīgi audzēji, tādā veidā rodas Olnīcu vēzis. To bieži sauc par “kluso Slep**vu”, jo Sli**ba neuzrāda gandrīz vai nekādus simptomus, tādēļ to atklāt ir sarežģīti.

Tā visbiežāk ir sastopama sievietēm pēc menopauzes. Saskaņā ar pēdējiem pētījumiem, agrīnā vēža atklāšana ievērojami palielina iespējas izdzīvot, tādēļ ir jāpārbaudās regulāri. Diemžēl pašlaik nav nekādu ticamu testu.

CA125 As**s analīzes var dot viltus negatīvu, kamēr traipu testi nav spējīgi uzrādīt ļaundabīgas šūnas.

Daudzus simptomus bieži vien uzskata par citām slimībām, piemēram, kairinātu zarnu sindromu, kas bieži vien ir kļūdaini. Rezultātā audzējs tiek diagnosticēts 3. stadijā.

Lūk, šeit ir apkopotas 4 pazīmes, kas var liecināt par olnīcu vēža klātbūtni:

1. Nepārejoša vēdera uzpūšanās

Konsekventa un bieža vēdera pūšanās, kas turpinās ilgāk par trim nedēļām, bieži vien liecina par ļaundabīgu audzēju augšanu.

2. Vēdera lejasdaļas un iegurņa sāpes

Lai gan menstruāciju krampji un menstruāciju sāpes ir dabīgas, tās tomēr var liecināt par olnīcu vēzi. Menopauzes periodā sievietēm vajadzētu būt īpaši uzmanīgām, jo šie simptomi var liecināt par slimību.

Lasi vēl: Modele, kurai ir vēzis, parāda, ko nozīmē īsts skaistums; iedvesmojošs stāsts!

3. Grūta ēšana/ātra pārēšanās sajūta

Apetītes samazināšanās, vemšana no “zila gaisa” – ja tas turpinās ilgāk par trim nedēļām, tas var liecināt par dažādām slimībām, tostarp par zarnu un kuņģu slimībām.

4. Pastiprināta vajadzība urinēt

Ja tu sāc apmeklēt tualeti daudz biežāk nekā agrāk bez jebkādām izmaiņām par šķidruma uzņemšanu, ir ļoti iespējams, ka tev ir olnīcu vēža agrīnā stadija. Vēl viena pazīme, kas norāda uz olnīcu vēzi, ir neatliekama vajadzība čurāt un nespēja to noturēt.

Lielākā daļa šo simptomu var viegli noturēt par gremošanas trakta slimībām, tādēļ, ja rodas kaut vai mazākās aizdomas, ir nepieciešams pārbaudīties pie ārsta, lai, ja nu kas, vēzis tiktu atklāts pēc iespējas agrīnākā stadijā, kad vēl ko ir iespējams darīt lietas labā.

Avots:

Leave a Comment