Sastāvdaļas
- cūkgaļas karbonādes gabals ar 6-8 kauliņiem
- 100g bekons šķēlītēs
- bunte piparmētra
- bunte baziliks
- 3 lauru lapas
- 2 timiāna zariņi
- 2 rozmarīna zariņi
- 1/2 gl baltvīns
- 1 ēd.k. sinepes ar graudiņiem
- 1 ēd.k. medus
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Gaļu iegriezt gar ribiņām, lai veidojas kabata. Baziliku un piparmētras sasmalcināt. Kabatiņu piepilda ar sasmalcinātiem zaļumiem (mazliet atstājot virsmas iesmērēšanai) un bekonu. Kaulus ar nazi notīrīt no plēvēm. Gaļu kārtīgi saspiest kopā un apsiet ar diegu. Atlikušos zaļumus sajukt ar sāli un iesmērēt gaļas virsmu, pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem. Gaļu pārlikt dziļā cepešpannā, tur pat ielikt lauru lapas, rozmarīnu, timiānu. Baltvīnu sajaukt ar medu un sinepēm un apliet gaļu.
- Cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos. Pēc pirmām 10 min. gaļu apliet ar mērci, kas ir pannā un apsegt ar foliju. Pēc 40 min. foliju noņemt, apliet gaļu vēlreiz un turpināt cept vēl 30 min, ik pa 10 min aplejot ar mērci.
- Gaļu pasniedz ar vārītiem vai ceptiem dārzeņiem un mērci.
Porcijas : 4-6
Avots: